RPG.HU

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

40 Oldal V   1 2 3 > »   
[VÁLASZ][ÚJ TÉMA]
> Kult, döden är bärä börjän
LadyCrow
hozzászólás 2009.12.03, 18:10

Nachtkäfer
Csoport kép

Csoport: Fórumita
Regisztrált: 2002.08.09

Pont erről a két fontos kiegészítőről (LoD, Metropolis) nem készült tudtommal magyar fordítás, egyébként ha tetszik a játék, és hosszabb távon is érdekli a bandát, érdemes beszerezni őket - így vagy úgy... SPOILER
"úgy" esetben egy privát elküldött e-mail cím, és megoldható... private.gif

Egyébként itt olvasható angolul némi rövidkébb összefoglaló a LoD alapján az akrón-halálangyal viszonyokról, valamint egy kis ízelítő a szintén nagyon érdekes elfeledett istenek közül kettőről.
Ha kell esetleg egy rövidke summázás, hogy az arkónok/halálangyalok között hogy s mint állnak az erőviszonyok, melyikük hol és miben aktív, akkor ideírhatom akár.
Egyébként a különféle nagyhatalmak közti konfliktusok (és itt lehet nyugodtan álomhercegekre, kultuszokra, liktorokra, összeesküvő nefaritákra - mert ilyenek is vannak a Pugratory kiegészítő szerint, elfeledett istenekre, stb is gondolni) bizonyos gócpontok körül valóban sok érdekes kalandnak adhatnak táptalajt, és szinte garancia, hogy az illúzió az ilyen helyeken elcsesződik valamiben.
Érdemes viszont azt is fontolóra venni amúgy, hogy Budapest és általában véve Mo. melyik arkónok / halálangyalok / egyebek számára lehet ideális játszótér (Netzach a Győzedelmes pl. a magyar "honvédséget" elnézve még mutatóba se hinném, hogy idepasszolna egy liktort, Gamichicoth vagy akár Nahemoth viszont már esélyesebb versenyzők lehetnek kis hazánkban...)

A hozzászólást -LadyCrow- szerkesztette a következő időpontban: 2009.12.03, 18:12
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Lord_Dzsuva
hozzászólás 2009.12.03, 14:23

Rendszeres fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2007.08.06

IDÉZET(LadyCrow @ 2009.12.02, 15:32 ) *
Szvsz egy helyen simán létrejöhet több átjáró vagy manifesztáció, a Legions of Darkness kiegészítőt érdemes átnézni, hogy melyik arkónok/halálangyalok kompatibilisek egymással. Gevurá pl. nem a legjobb ötlet, mivel a halálangyalokkal igencsak "rossz a viszonya", nem tűrné el a dolgot (és ilyen téren a talán a legelvakultabb). Golab néhány más halálangyallal "összeférhető" (Astaroth-tal pedig teljességgel), de akár tőle függetlenül a Metropolis bizonyos régióira is megjelenhet átjáró ott, ahol a hatása erősen érvényesül (vagy akár célzottan, mert mondjuk érdekében áll a Város bizonyos régióinak einstandolása is.)

Ave

Be kell valljam töredelmesen jelenleg mindenki csak KULT Alapkönyvvel rendelkezik és abból dolgozunk, valamint személyem eléggé hadilábon áll az angollal (eléggé rossz a szövegértésem ezért a nehézkes értelmezésemnek hála nem tudok hosszabb ideig élvezetesen angol szöveget "olvasni" kifáradok mint állat) szerencsére az "ifjak"-kal nem ez a helyzet. Szóval, ha bejön nekik a KULT és úgy tűnik huzamosabban fogják játszani biztos ajánlani fogom nekik a Legions of Darkness és a Metropolisz kiegészítőt is, de amíg csak ízlelgetik talán felesleges is nekik további beruházásokba bocsájtkozni ráérnek arra amikor rákaptak nuts.gif ok.gif .
Amúgy köszönöm a rövid kompatibilitás elemzést, közben az is eszembe jutott, hogy egy megkülönböztetett hely hátborzongató megvalósulását pont az összeférhetetlen kulti entitások területeire nyíló átjárok okozzák, a mi "valóságunkban" csaptak össze a területért aztán lehet, hogy patthelyzet alakult ki a jelen körülmények között vagy mindketten hátra hagyták a területet lemondtak róla de ez is csak egy kósza hirtelen ötlet a részemről nuts.gif .
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
LadyCrow
hozzászólás 2009.12.02, 15:32

Nachtkäfer
Csoport kép

Áhh, ez esetben reagálnék még erre is (kifelejtődött az előbb):

IDÉZET
Vajon elképzelhető, hogy mint megkülönböztetett hely akár egy Arkón és egy Halálangyal területére is nyíljon belőle egymástól független kapu pl. Gevurá és Golab? Vagy az ilyesmi teljesen elképzelhetetlen?

Szvsz egy helyen simán létrejöhet több átjáró vagy manifesztáció, a Legions of Darkness kiegészítőt érdemes átnézni, hogy melyik arkónok/halálangyalok kompatibilisek egymással. Gevurá pl. nem a legjobb ötlet, mivel a halálangyalokkal igencsak "rossz a viszonya", nem tűrné el a dolgot (és ilyen téren a talán a legelvakultabb). Golab néhány más halálangyallal "összeférhető" (Astaroth-tal pedig teljességgel), de akár tőle függetlenül a Metropolis bizonyos régióira is megjelenhet átjáró ott, ahol a hatása erősen érvényesül (vagy akár célzottan, mert mondjuk érdekében áll a Város bizonyos régióinak einstandolása is.)

A hozzászólást -LadyCrow- szerkesztette a következő időpontban: 2009.12.02, 15:33
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Lord_Dzsuva
hozzászólás 2009.12.02, 15:02

Rendszeres fórumozó
Csoport kép

IDÉZET(LadyCrow @ 2009.12.02, 14:49 ) *
Lord_Dzsuva:
Amit nem értek, hogy miért a Terror Házára esett a választásod; egy múzeumról van szó ugye (ami asszem jó ideje diákok számára országszerte kb. kötelező program), lényegében a helyre egyedül a látogatói által esetlegesen kifejtett negatív érzelmek hatottak (amik azért aligha pukkantak olyan nagyot), történni nem történt ott semmi, ami igazán valami Arkónhoz / Halálangyalhoz / egyébhez kötné. Ha mégis a múzeumban ábrázolt diktatórikus hatalmakhoz kapcsolnád a helyet, akkor a kommunizmusért Biná volt a felelős, a nácikat meg Hod alá pakolta a Kult (akinek a citadelláját ugye Samael foglalta el az arkón pusztulása után).
Akik lértehozták a múzeumot (és Kultban hálásan lehet konspirációelméletezni, hogy miért is), akár lehettek egy tetszőleges, klasszikus börtönőr liktor szolgái.

Üdv

Bocsánat tényleg nem fogalmaztam pontosan ha a mesélők felhasználnák a történeteikben akkor tudni kell, hogy egy kicsit alternatív Budapesten szeretnének mesélni egy sötétebb és talán elkeseredetteb jelenben ahol az épület nem múzeum, hanem vagy elhagyott rossz emlékű mementó vagy még mindig üzemelő erőszakszervezetnek helyt adó épület.
Köszönöm az eszmefuttatást tanulságos volt és pár dolog átértékelődött bennem még ha csak ötletgazda is leszek ok.gif
Valamint ranagol60-nak is köszönöm a ötletmorzsákat ok.gif

Tiszteletem.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
LadyCrow
hozzászólás 2009.12.02, 14:49

Nachtkäfer
Csoport kép

Lord_Dzsuva:

Vidékiként nincs nagy főváros-ismeretem, de Soroksár környéke szerintem is egész jó ötlet Határvidéknek, ahogy Csepel, a 7. és a 8. kerület bizonyos szakaszai is (némelyik hozzáadott IRL határvidékiekkel...). Tetszőleges kórházakat, ex-kórházakat, egyetemi létesítményeket lehet mindenféle orvosi kísérletes cuccokba bevonni (Malkuth, Golab, vagy akár Caren Birchlime álomherceg érdkeltségei), a lepusztult gyárak (pl a csepeli) lehetnek átjárók Gépvárosba, bármelyik művészeti galéria vagy ilyen jellegű szórakozóhely Tiferet fellegvárába kapu. A fővárosi szexipar gőzöm sincs, hol koncentrált igazán (gondolom bizonyos nagyon gazdag budai villákban), de némi Gamaliel-hatás ott befigyelhet. A kultuszok akárhol megvethetik a lábukat, attól függően, hogy milyet szeretnél.

Amit nem értek, hogy miért a Terror Házára esett a választásod; egy múzeumról van szó ugye (ami asszem jó ideje diákok számára országszerte kb. kötelező program), lényegében a helyre egyedül a látogatói által esetlegesen kifejtett negatív érzelmek hatottak (amik azért aligha pukkantak olyan nagyot), történni nem történt ott semmi, ami igazán valami Arkónhoz / Halálangyalhoz / egyébhez kötné. Ha mégis a múzeumban ábrázolt diktatórikus hatalmakhoz kapcsolnád a helyet, akkor a kommunizmusért Biná volt a felelős, a nácikat meg Hod alá pakolta a Kult (akinek a citadelláját ugye Samael foglalta el az arkón pusztulása után).
Akik lértehozták a múzeumot (és Kultban hálásan lehet konspirációelméletezni, hogy miért is), akár lehettek egy tetszőleges, klasszikus börtönőr liktor szolgái.

A hozzászólást -LadyCrow- szerkesztette a következő időpontban: 2009.12.02, 14:50
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
ranagol60
hozzászólás 2009.12.01, 22:04

DiceMan
Csoport kép

Regisztrált: 2002.09.18

Üdv!

IDÉZET(Lord_Dzsuva @ 2009.12.01, 09:45 ) *
Esetleg ha valakinek lenne még ötlete, hogy Budapesten hol találhatóak még kisseb nagyobb megkülönböztetett helyek azokat szívesen fogadnám smile.gif

Zenei okokból volt már néhányszor szerencsém a Gyárban járni, ami egy kis klub a Soroksári út 160. környékén. No, ha arrafelé valahol nem nyílik kapu a Metropoliszba, akkor a városban sehol. Lepusztult, omladozó gyárépületek, törött ablakok, egy ködös november éjszaka (a francba, már december van) mi kell ennél több? (Ja, igen, dark ambient, ami a Gyárban az alapfelszerelés része... tongue.gif)

Tisztelettel:
R'naggol
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Lord_Dzsuva
hozzászólás 2009.12.01, 09:45

Rendszeres fórumozó
Csoport kép

Üdv

Mostanság egy kicsit elkezdett ismét foglalkoztatni a KULT főképp, hogy ismeretségi körömben egy „fiatal” csapat úgy döntött kipróbálja a „horror” műfajt és a CoC, oWoD, és KULT hármasból az utóbbira esett a választásuk.
Kényelmi szempont miatt Budapesten kívánják átélni a borzalmakat. Arra már nagyon jól ráéreztek, hogy kis csapat az ideális főleg kezdetnek ezért két részre bontották a vállalkozó szellemű JK-kat így lesz két három vagy négyfős csapat, a mesélő kezdetnek időt és fáradságot nem kímélve valószínűleg külön szálakat fog mesélni, hogy eldöntse hogyan mixeli össze csapatnak a JK-kat.
Ígértem nekik kis ötleteket és némi segítséget, bevallom számomra a KULT legvonzóbb és legtöbb lehetőséget tartogató eleme a MEGKÜLÖNBÖZTETETT HELYEK voltak. Rögtön az elején fogtam az egyik legismertebb lehetőséget az Andrássy út 60.-at a Terror Házát és elkezdtem törpölni rajta. Vajon elképzelhető, hogy mint megkülönböztetett hely akár egy Arkón és egy Halálangyal területére is nyíljon belőle egymástól független kapu pl. Gevurá és Golab? Vagy az ilyesmi teljesen elképzelhetetlen? Természetesen ez csak egy elborult ötlet smile.gif .
Esetleg ha valakinek lenne még ötlete, hogy Budapesten hol találhatóak még kisseb nagyobb megkülönböztetett helyek azokat szívesen fogadnám smile.gif

Tiszteletem.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
ranagol60
hozzászólás 2009.10.17, 13:11

DiceMan
Csoport kép

Üdv!

Punnyad a fórum, emberek. Itt egy kis háttérzeneajánló Kulthoz. wink.gif

Tisztelettel:
R'naggol
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
razor
hozzászólás 2009.05.19, 13:12

Rendszeres fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2002.01.22

Reklámozom itt is a néhány megtévedtnek, aki Kult-ot játszik smile.gif

Beyond Moscow néven in-game blogot indítottunk a csapatommal. Remélhetőleg rendszeresen fog frissülni, és néha egy kis játéktechnikai elmélkedés is előfordul.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
ranagol60
hozzászólás 2009.04.23, 16:14

DiceMan
Csoport kép

Üdv!

IDÉZET(razor @ 2009.04.23, 10:45 ) *
ranagol60: van olyan, hogy Conjurer's Guide? Az nem csak valami félreértés?

Ugyanis a HMS teljes címe az, hogy "Heart Mind & Soul: The Conjurer's Guide to Passion Dreams and Madness", a BB címe meg hasonlóan "Beyond the Boundaries: The Conjurer's Guide to Death and Time & Space"

És milyen igaz... legközelebb alaposabban olvasok, köszönöm a korrigálást. wink.gif Az eredeti angol szöveg úgy szól, hogy:

IDÉZET
This new US edition provides the complete Magic system, including "Beyond the Boundaries" and "Heart, Mind and Soul", the Conjurer's Guide.

Az idézőjel hiányából gyanút foghattam volna, hogy valamit benéztem.

Tisztelettel:
R'naggol

Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
razor
hozzászólás 2009.04.23, 09:45

Rendszeres fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2002.01.22

ranagol60: van olyan, hogy Conjurer's Guide? Az nem csak valami félreértés?

Ugyanis a HMS teljes címe az, hogy "Heart Mind & Soul: The Conjurer's Guide to Passion Dreams and Madness", a BB címe meg hasonlóan "Beyond the Boundaries: The Conjurer's Guide to Death and Time & Space"
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
ranagol60
hozzászólás 2009.04.22, 21:55

DiceMan
Csoport kép

Üdv!

Előző hozzászólásom osztatlan sikerén felbuzdulva szereném megosztani mindenkivel, hogy megtaláltam a Kulthoz legmegfelelőbb "háttérzenét".
http://www.sleepbot.com/ambience/album/audioscp.html gyagya.gif freud.gif

Tisztelettel:
R'naggol
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
ranagol60
hozzászólás 2009.03.17, 19:19

DiceMan
Csoport kép

Üdv!

Sikerült végre egy harmadik kiadású "Beyond the Veil" alapkönyvre rátennem a kezem. Először fülig ért a szám, mert a háromszázegynéhány oldal a Rumours bő 150 oldala mellett azt ígérte, hogy igencsak kibővítették a csak mesélőknek szóló részt. A tartalomjegyzéket bongészve már lehervadt az arcomról a mosoly. A mesélők könyve tartalmazza a játékosok könyvét, minimális csonkításokkal (az archetípusok egy-egy oldal helyett fél-fél oldalakat kapnak csak, pl., és mintha kevesebb is lenne felsorolva belőlük). A legtöbb szabály megismétlődik, tehát a 300 oldalból a felét le is húzhatjuk azzal, hogy yay, van még egy példány a játékosok könyvéből a DM-nél is. Frenetikus.
Amiben több ez a kiadvány a második kiadású alapkönyvnél, arra csak hosszas keresgélés után bukkantam - aztán ahogy becsuktam a könyvet, rájöttem, hogy ehhez bőven elég lett volna átolvasnom a fülszöveget... bigsmile.gif A releváns rész egész egyszerűen úgy szól, hogy "Ez az új, amerikai kiadás tartalmazza a teljes mágiarendszert, beleértve a Beyond the Boundaries, a Heart Mind and Soul valamint a the Conjurer's Guide kiegészítőket." Fú, hogy bele nem szakadtak. bigsmile.gif Annyit tennék ehhez hozzá, hogy a meglehetősen ritkásan szedett, 66 oldalas BtB, valamint a hasonlóan sűrűn szedett, 64 oldalas HM&S normálisan szedve talán ha bő 50 oldalt tesz ki együtt. A CG nekem mondjuk nem volt meg korábban, azt nem tudom megítélni, hogy mekkora lehetett eredetileg, de a másik kettőből következtetve nem lehetett az sem sok. Annyiban előnyös a dolog, hogy a felosztás kicsit ésszerűbb lett, és nem kell a kiegeket lapozgatni a mágiarendszerhez.
A könyv megjelenése egyébként pofás, bár az illusztrációk visszafogottabbá váltak, gondolom az amcsi normákhoz igazodva. Agybajt kaptam például attól, hogy az egyik képen oda totálisan nem illő módon két falevél került egy hölgy mellbimbói elé. Cenzúra rulz, nade egy ilyen tematikájú játékban két mellbimbóból ügyet csinálni?! (Főleg hogy a könyv hátulján feketén-fehéren az áll, hogy "for mature players only"?! Meg vannak ezek őrülve.)

Szóval akinek a nyála csorgott a 3E után, azt el kell keserítenem. Nem kap többet vagy újabbat mint a 2E esetén, annyi előnye van a dolognak, hogy a játékosoknak elég megvenni a $25 árú Rumourst, és csak egy példány kell a DM-nek a 10 dolcsival borsosabb árú Beyondból. Érzitek, minden egyes könyvön, amit a játékosok megvesznek, spóroltunk 2000 Forintot, a jelenlegi fantasztikus árfolyamon. Általános esetben inkább 1500-at. Abból a szempontból azért van értelme a dolognak, hogy a játékos nem tudja magának elspoilerkedni a játékot azzal, hogy elolvassa a DM-nek szánt anyagokat, ami Kult esetében azért nem mindegy. A másik előny esetleg az, hogy

Tisztelettel:
R'naggol
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Morryster
hozzászólás 2009.03.15, 14:36

Geek Thing
Csoport kép

Regisztrált: 2003.07.02

Szvsz a koncepció apróbb átalakításokkal gond nélkül beilleszthető egy Kult-kalandba vagy kampányba.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
perdocorps
hozzászólás 2009.03.03, 10:26

Újdonsült fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2009.01.07

Hali!
Szerintetek mennyire kapcsolható Neil Gaiman Neverwhere-ben leírt világa a Kult-hoz?
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
T10
hozzászólás 2009.03.03, 09:39

Rendszeres fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2005.06.14

A www.ingyenrpg.at.hu honlapon egy trójai dög üldögél.
Nem tudok biztonsággal fellépni rá.
Tud tenni valaki valamit?
(Azért ide írok, mert itt találkoztam az oldallal.)
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
szabbooo
hozzászólás 2009.03.03, 02:54

Újdonsült fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2008.12.19

IDÉZET(LadyCrow @ 2009.03.02, 00:52 ) *
algi:
IDÉZET
Én úgy tudom, hogy nemhogy szőrmentén, de elég jelentékenyen foglalkozik az alapkönyv vele.

Jep. A Metropolis kiegészítőben adalékként ilyen kis példaszituációk, kalandötletek, helyi legendák, npc-k és más hangulatos példák vannak felsorolva az "átkerüléshez".

IDÉZET
vagy a Jakob lajtorjájának az elején a metró egy határmezsgyéje a Metropolisznak

Bingo, az nagyon. Jacob's Ladder div180.gif

IDÉZET
De amúgy nem arról van szó, hogy valójában Metropoliszban vagyunk, csak egy illúziót látunk helyette? És ahogy egyre nő a negatív vagy pozitív balance-unk, úgy egyre többet látunk a valóságból? Szóval, ha valaki elér X pontot, akkor már gyakorlatice Metropoliszba kerül lassan, fokozatosan. Vagy rosszul emlékszem?

Igen, ez a helyzet (írtam lentebb, csak máshogy megfogalmazva); pontosabban bizonyos részei láthatóak (ez a Hamis Világ), míg a nagyobbik része nem. A "kapuk" valójában olyan helyek, tárgyak, személyek vagy események, amik az egyensúlytól és a személy potenciáljától (avagy mennyire dörömböl az a tudatalatti az ébredésért) függetlenül is működhetnek.
Szélsőségesen magas vagy alacsony egyensúlynál - azoknak a stabilabb fázisaiban - képes a személy a saját tér- és időérzékelését befolyásolni, így "átjárhat"; a labilisabb periódusoknál egész egyszerűen elveszhet a valóság és az illúzió közt, talán képtelenné válva disztingválni köztük.

Edit: Áááááh, késő. XD

Üdv csak annyit hogy köszönöm megpróbálom majd kamatoztatni.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
LadyCrow
hozzászólás 2009.03.02, 00:52

Nachtkäfer
Csoport kép

algi:
IDÉZET
Én úgy tudom, hogy nemhogy szőrmentén, de elég jelentékenyen foglalkozik az alapkönyv vele.

Jep. A Metropolis kiegészítőben adalékként ilyen kis példaszituációk, kalandötletek, helyi legendák, npc-k és más hangulatos példák vannak felsorolva az "átkerüléshez".

IDÉZET
vagy a Jakob lajtorjájának az elején a metró egy határmezsgyéje a Metropolisznak

Bingo, az nagyon. Jacob's Ladder div180.gif

IDÉZET
De amúgy nem arról van szó, hogy valójában Metropoliszban vagyunk, csak egy illúziót látunk helyette? És ahogy egyre nő a negatív vagy pozitív balance-unk, úgy egyre többet látunk a valóságból? Szóval, ha valaki elér X pontot, akkor már gyakorlatice Metropoliszba kerül lassan, fokozatosan. Vagy rosszul emlékszem?

Igen, ez a helyzet (írtam lentebb, csak máshogy megfogalmazva); pontosabban bizonyos részei láthatóak (ez a Hamis Világ), míg a nagyobbik része nem. A "kapuk" valójában olyan helyek, tárgyak, személyek vagy események, amik az egyensúlytól és a személy potenciáljától (avagy mennyire dörömböl az a tudatalatti az ébredésért) függetlenül is működhetnek.
Szélsőségesen magas vagy alacsony egyensúlynál - azoknak a stabilabb fázisaiban - képes a személy a saját tér- és időérzékelését befolyásolni, így "átjárhat"; a labilisabb periódusoknál egész egyszerűen elveszhet a valóság és az illúzió közt, talán képtelenné válva disztingválni köztük.

Edit: Áááááh, késő. XD

A hozzászólást -LadyCrow- szerkesztette a következő időpontban: 2009.03.02, 00:54
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
algi
hozzászólás 2009.03.02, 00:42

Törzs-fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2004.06.16

Kár volt hozzászólnom. bigsmile.gif

A hozzászólást -algi- szerkesztette a következő időpontban: 2009.03.02, 00:43
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
LadyCrow
hozzászólás 2009.03.01, 19:28

Nachtkäfer
Csoport kép

szabbooo, Lord_Dzsuva:

Hevenyészetten összekaparok akkor pár tippet, némi saját kiegészítéssel. smile.gif

Metropoliszt ugye elsősorban nem tér vagy idő, hanem az emberi érzékelés korlátai teszik elérhetetlenné, de ennek a spirituális vakságnak a hatásai bizonyos helyeken és bizonyos események hatására megtörhetnek.

1 - Metropoliszi ideákhoz és koncepciókhoz való hasonlóság.
Az Arkónok Fellegvárai és a Város különböző permanensen létező régiói (az Őstenger, az Óraművek, az Emlékbank, a Holtak Városa, az Élő Város a Bazárral, az Útvesztő, a Gépváros, a Földalatti Világ, a Csatamezők, a Tükörtermek, hogy néhány példát említsek) mind kapcsolódnak valami markánsan megfogható "eszméhez"; azok a helyek az Illúzióban, ahol ezek az eszmék különösen erősen érvényesülnek, időleges vagy permanens kapukká válhatnak odaátra. Egy nyomornegyedben, ahol igazán megfoghatóak a nyomor ideái - a szegénység, a betegség, az erőszak, az éhezés és a bűzös szeméthalmok - a karakterek úgy találhatják, hogy voltaképp az Élő Városban bolyonganak - azt a kéregető bolond vénasszonyt valójában burjánzó tumorok és gennyes sebek borítják, és saját érzéketlen, rothadó ínyét rágja, a szeméttelep elevennek tűnik, és fél-organikus, morajló gépek emelkednek ki belőle.
Tiferet Citadellája pl. minden művészetet egyesít; az Illúzióban számos galéria, színház vagy operaház valójában a Fellegvár része; egy képcsarnokban sétálgató és az alkotások szépségeiben elmélyedő egyszeri karakter úgy találhatja, hogy egy új folyosót vesz észre másfajta festményekkel, bizarr érzetekkel és különös látogatókkal. Talán le sem esik neki eleinte a változás, de már a Citadella vendége lett. (Megj: a még élő Arkónok Fellegvárai mind markáns hatással bírnak a látogatókra, az őket uraló ideák átveszik az ember feletti uralmat.)

2 - Véletlen események.
* Különös utazások furcsa hangulatú éjszakai buszokon, urbánus legendákból ismert kísértet-metrókon, a taxiban, ahol a sofőrt valamiért pánikszerű félelem önti el, hogy utasai kirabolják, netán túl hoszúra nyúlt alagutakon áthajtva, amik egy másik világba nyílnak. Utazás során olykor eltévedni. wink.gif
* Telekommunikációs eszközök által nyitott hasadékok. Fura, statikus zörejekkel kísért rádióadások összezavarhatják az elmét és a térorientációt, hogy a hallgató utána egy megváltozott világban találja magát. Régimódi tévéreklámok közé rejtve nyomasztó szubliminális üzenetek bukkanhatnak fel, fájdalmas hatásokat kiváltva a karakterekből, akik lassan elveszve az adás bűvöletében egy másik helyen találják magukat. A magányos telefonfülkében a készülék olykor mellékapcsol, és egy hívogató suttogást hallani a vonal túlfeléről, hogy aztán a kagyló eleven létezőként a Gépvárosba ragadja a telefonáló karaktert. Az Internetben rejlő végtelen lehetőségekről nem ír a kiegészítő (régi darab ugye), de ez is megindíthatja a mesélői fantáziát.
* Graffitik. Megelevenedő kusza tagek, amik magukkal ragadják az arra járókat; fura feliratok (ENGEDJ KI), megfordítva, mintha a fal túloldaláról írták volna; a tízparancsolat a falra fújva, amit ha hangosan felolvasnak, a fal mögött kapu nyílik. Kis urbánus legendák elvezethetnek ilyen átjárókhoz.
* Nyilvános intézmények. Brutális, korrupt zsaruk minden ok nélkül letartóztatják a karaktereket, hogy aztán az Élő Városban levő állomásukra vigyék őket. Az egyetemen az a professzor, akit karaktereink keresnek a párhuzamos dimenziókról írt munkájáról érdeklődve, talán nem válaszol a kopogásra, majd az irodájába benyitva megpillantani, ahogy techronok alakítják át őt magukhoz hasonlóvá (üdv a Gépvárosban). A sebesült karakter a kórházban félkómásan hallgatva a műszerek monoton, hipnotikus pittyegését kap egy injekciót a nővérkétől, aki kedvesen "jó éjszakát" suttog neki, hogy aztán hősünk egy másik, kihalt kórházban ébredjen fel a Metropolisz mélyén.

3 - Ereklyék.
Aki olvasta vagy látta a Hellraisert, annak nem új a kapukat nyitó (vagy másik világba vezető lényeket hívó) különös tárgyak gondolata. Fényképezőgépek, amik a város valódi, ocsmányabb arcát rögzítik; lencsék és távcsövek, amiken keresztül bepillantani a Valóságba; az elsőre ártalmatlannak tűnő márkás Timex órák, amik valójában rovarszerű kronoszimbióták, viselőjük csuklójára tapasztva magukat az időérzékelését manipulálják, és talán bizonyos időanomáliák hatására az Óraművekben találják magukat az őket hordó üzletemberek. Számítógépes programok - szokatlan üzenetekkel a szürke windows paneleken - amik manipulálják a valóságérzékelést. Ritka művészfilmek, amik kapuként szolgálhatnak. Okkult tárgyak, amik tényleg működnek.

4 - NPC-k.
Parapszichológiai segítséget ajánló idézők; különösen bizarr, kaotikus zenét játszó rockzenekarok; az autista fiú, aki valójában egy prototechron; félelmet keltő démonimádó utcai bandák. Csupa lehetőség, hogy más szereplők segítségével juttassuk szerencsétlen karaktereket oda, ahová szeretnénk.

5 - Módszerek és praktikák.
A karakter szándékosan is átjuthat, puszta kíváncsiságtól vezérelve, ha megtalálja a módját, például régi írásokban. Azghoulok idézése. Öncsonkító rítusok, amik utazást ígérnek egy másik világba (mikrokozmosz-makrokozmosz elv nyakonöntve némi szolipszizmussal; az önnön testbe nyitott hasadékok és stigmák az Illúzió szövetén is megjelenhetnek. Ha valaki látta a Videodrome című filmet, akkor lehetnek erről obszcén elképzelései - amúgy is kötelező darab minden kultistának).
Vagy amit ugye az alapkönyv is írt, ott van a különféle drogokkal való kísérletezés. Mivel a Metropolisz határai az emberi valóságérzékelésben rejtőznek, az ezeken a határokon való túllépés által a személy önmaga is kapukká válhat. Ugyanilyen eleven átjárókká minősülhet a túlburjánzó őrület, a legszigorúbb tabukat áthágó szexualitás, vagy halálközeli élmények hatására.

6 - Permanens kapuk.
Ugyan legtöbbször bizonyos események vagy személyek okozzák az áttévedést, néhány átjáró egyszerűen csak ott van. Ezek lehetnek őrületmágusok munkái, netán Arkónok szolgáinak vagy odaáti lényeknek a féregjáratai. Vagy - ahogy az első kiadású alapkönyv is írja - bizonyos helyeken annyira koncentráltak az emberi félelmek és a negatív hatások, hogy az Illúzió egyszerűen felszakad. Haláltáborok, emlékezetes katasztrófák helyszínei (lehet vinni a karaktereket Pripyatba felvon.gif ), kínzókamrák, leprakolóniák. Természetesen az effélék az Infernóba is kapuk lehetnek, a Halálangyaloknak is vannak ám Citadelláik wink.gif.

No, hirtelenjében ennyi, jó mesélést. smile.gif

A hozzászólást -LadyCrow- szerkesztette a következő időpontban: 2009.03.01, 19:35
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Dekszter
hozzászólás 2009.03.01, 13:54

Régi fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2003.03.14

(OFF)Szerintem próbálkozz itt wink.gif .(/OFF)
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Thony
hozzászólás 2009.03.01, 13:48

Újdonsült fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2009.03.01

Üdv! Nem hiszem, hogy jó helyre írok de egy kissé belebonyolódtama fórumba:(

Szeretnék kalandjátékozni, nem tudom mennyire él ez a dolog még ilyenek mint a Mágus, meg a Codex de nagyon hiányzik!
Kersnék olyan fórumokat ahol ezekről van szó ha tudnátok segíteni.
Jó lenne egy csapat is akik nyíreháziak és játszanak még mert szívesen bezálnéK!

Köszönöm a segítséget!
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Lord_Dzsuva
hozzászólás 2009.03.01, 12:57

Rendszeres fórumozó
Csoport kép

IDÉZET(LadyCrow @ 2009.02.26, 18:53 ) *
IDÉZET
Üdv.Lenne egy kérdésem a Kultban emlegetve van a Metropolisz nos egyeseknek köztünk az a véleménye hogy nem szabad bele vinni a játékba.Nekem pedig az hogy igen legyen belevéve. De az a problémám hogy hogy lehet megoldani(bemesélni) hogy a játékosook ott találják magukat ahol szerintem kell.

A játékosok inkább ne találják magukat Metropoliszban, kínos lenne - inkább elég, ha a karaktereik. rohog.gif

Amúgy ízlés dolga, mennyire adagolod Metropoliszt, lehet, hogy csak urbánus legenda vagy ködös víziók szintjén merül fel, meg lehet komplett mesesorozatokat ott a sűrűjében is mesélni, meg bármit a kettő között.
A "hogy kerülhet a karakter Metropoliszba" kérdéssel meg szőrmentén az alapkönyv, és egy komplett fejezeten át a Metropolis kiegészítő is foglalkozik, utóbbi beszerzése amúgy nagyon erősen javallott.

Ha ez problémákat (vagy illegál letöltés esetén erkölcsi fenntartásokat) okoz, netán az angol nyelv a bajos, akkor leírhatom pontokba szedve röviden, miket javasol a kiegészítő.

Üdv

Én is hálás köszönetet rebegnék a Metropolis kiegészítő zanzásított pontokba szedett felsorolásáért.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
szabbooo
hozzászólás 2009.02.28, 19:40

Újdonsült fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2008.12.19

IDÉZET(LadyCrow @ 2009.02.26, 18:53 ) *
IDÉZET
Üdv.Lenne egy kérdésem a Kultban emlegetve van a Metropolisz nos egyeseknek köztünk az a véleménye hogy nem szabad bele vinni a játékba.Nekem pedig az hogy igen legyen belevéve. De az a problémám hogy hogy lehet megoldani(bemesélni) hogy a játékosook ott találják magukat ahol szerintem kell.

A játékosok inkább ne találják magukat Metropoliszban, kínos lenne - inkább elég, ha a karaktereik. rohog.gif

Amúgy ízlés dolga, mennyire adagolod Metropoliszt, lehet, hogy csak urbánus legenda vagy ködös víziók szintjén merül fel, meg lehet komplett mesesorozatokat ott a sűrűjében is mesélni, meg bármit a kettő között.
A "hogy kerülhet a karakter Metropoliszba" kérdéssel meg szőrmentén az alapkönyv, és egy komplett fejezeten át a Metropolis kiegészítő is foglalkozik, utóbbi beszerzése amúgy nagyon erősen javallott.

Ha ez problémákat (vagy illegál letöltés esetén erkölcsi fenntartásokat) okoz, netán az angol nyelv a bajos, akkor leírhatom pontokba szedve röviden, miket javasol a kiegészítő.

Üdv azt megköszönném neked. Ha leírnád pontokba szedve.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
LadyCrow
hozzászólás 2009.02.26, 18:53

Nachtkäfer
Csoport kép

IDÉZET

Oldal tetejére

+Idéz+Válasz

40 Oldal V   1 2 3 > » 
[VÁLASZ][ÚJ TÉMA]
1 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (1 vendég és 0 rejtett felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2010.09.02, 23:04
[AntiSpam]

Copyright 1997-2009., RPG.HU - Minden jog fenntartva.
Impresszum
[CENTER.HU Hosting]