RPG.HU

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

21 Oldal V   1 2 3 > »   
[VÁLASZ][ÚJ TÉMA]
> RPG könyvrendelés külföldről, Ha nem tudsz hozzájutni vagy sokallod a hazai árakat...
Marcus
hozzászólás 2010.07.21, 18:54

Enrawellita
Csoport kép

Csoport: Fórumita
Regisztrált: 2003.05.31

Sziasztok!

auer: http://www.amazon.com/gp/help/customer/dis...s?nodeId=596194

Ezek a postaköltségek érvényesek. A jelenlegi árfolyamok mellett érdemes szétnézni eurót használó boltokban is, hátha ott olcsóbban kijössz.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Petrus
hozzászólás 2010.07.20, 15:11

Régi fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2001.08.11

Ha regisztrálva vagy, a postázási cím alapján kalkulál. Van külön típustól függő darabköltség, plusz egyben egy postaköltség (ami a választott szállítási módtól és időtartamtól függ). Akárhányszor rendeltem, mindig kiírta ezeket is. Ha a Help-ben a táblázatot nézed, mi az International-ban vagyunk, nem az EU-ban... (ettől függetlenül a könyvek nekem mindig Németországból jöttek).
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
auer
hozzászólás 2010.07.20, 13:49

Régi fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2004.04.05

Amazonról rendelőktől kérdem: a pk hogy van?
Ezt néztem ki, elvittem a checkout-ot addig amíg nem kéri a fizetési módot de konkrét postaköltséget nem találtam. Benne van termék árában?
Vhogy az ebay átláthatóbb.

(néztem az alábbi linken de ez a könyv jelen pillanatban az amazonon olcsóbb.)

Baka

Paypal más dolog miatt de használom külföldről nem kell hozzá külön bankszámla, bankkártya stb. Ha érdekel pm-ben keress fel.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
MurciMarci
hozzászólás 2010.07.20, 13:25

Érdeklődő fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2006.05.25

Miért nem rendelsz a www.bookdepository.com-ról? Ingyen szállítanak, olcsóbb mint az Amazon, és minden van szinte.
Kiviszik bárhova.

IDÉZET(Baka @ 2010.07.20, 14:03 ) *
Hi!

Tud valaki bolthálózatról aki hajlandó lenne külföldi szerepjátékos kiadványokat kérésre rendelni, és esetleg még vidékre is kiszállítani?
A nagyobb magyar fantasy/rpg-s siteok nem nagyon vannak ellátva ilyen téren, a legtöbbön keresztül már rendelni sem lehet, a paypalt meg ha lehetséges hanyagolnám mert már így is több banki mizériám van mint szeretném, és nem hiányzik egy újabb számla direkt ilyen célra.

Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Baka
hozzászólás 2010.07.20, 13:03

Elementalista
Csoport kép

Regisztrált: 2004.11.23

Hi!

Tud valaki bolthálózatról aki hajlandó lenne külföldi szerepjátékos kiadványokat kérésre rendelni, és esetleg még vidékre is kiszállítani?
A nagyobb magyar fantasy/rpg-s siteok nem nagyon vannak ellátva ilyen téren, a legtöbbön keresztül már rendelni sem lehet, a paypalt meg ha lehetséges hanyagolnám mert már így is több banki mizériám van mint szeretném, és nem hiányzik egy újabb számla direkt ilyen célra.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Marcus
hozzászólás 2010.06.14, 17:39

Enrawellita
Csoport kép

Sziasztok!

Idén is megrendezésre kerül a Free RPG Day, melynek keretében számos kisebb-nagyobb kiadó szerepjátékaiból és egyéb kapcsolódó termékeiből kaphat ízelítőt a szemfüles vásárló. A magyarországi játékosok az ismertebb netes webboltokon, illetve a cégek saját honlapjain keresztül tudják kihasználni a lehetőséget, hogy szert tegyenek valamilyen ínyencségre.

A június 19-én, szombaton tartott Free RPG Day kínálatában többek között az alábbi ingyenes kiadványok szerepelnek (kiemelések tőlem):

Alderac Entertainment Group
L5R 4th Edition RPG Quickstart & Adventure

Amarillo Design Bureau
Prime Directive Quickstart

Blue Panther
Unique Color Knockdown Dice Tower

Chessex Manufacturing
Commemorative Dice

Columbia Games
Harn Quickstart & Adventure

Exile Game Studios
Hollow Earth Expedition Quickstart & Adv.

Fantasy Flight Games
Warhammer 40K Roleplay: Deathwatch Adventure

Goodman Games
Age of Cthulhu Adventure: Abominations of the Amazon Adventure

Guild of Blades Publishing
Heroes Forever Quickstart & Adventure

Paizo Publishing
Pathfinder Module: Master of the Fallen Fortress

Q-Workshop
unique dice

Skirmisher Publishing
d-∞, Volume 0

Troll Lord Games
Castles & Crusades Quickstart and Adventure

White Wolf Publishing
New Exalted 2nd Edition Quickstart & Adventure entitled "Under the Rose"

Wizards of the Coast
Dark Sun 4th Edition D&D Adventure

Bővebb infó a Free RPG Day honlapján.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Marcus
hozzászólás 2010.05.31, 21:30

Enrawellita
Csoport kép

Sziasztok!

Péntekig (2010. június 4.) 10-20%-os, vagy sokszor ennél is nagyobb leárazások vannak a www.nobleknight.com oldalon. Sajnos a jelenlegi dollárárfolyam mellett ez leginkább arra elég, hogy 2-3 hónappal ezelőtti árakon tudjatok valamit megvenni, amit esetleg az árfolyamváltozás miatt elhalasztottatok.

A hozzászólást -Marcus- szerkesztette a következő időpontban: 2010.05.31, 21:31
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
PsyZed
hozzászólás 2010.03.22, 19:03

Újdonsült fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2010.02.20

Gondoltam, megosztom veletek a tapasztalatomat a http://www.bookdepository.co.uk/ oldalról. Néha találni rajta leárazásokat is, így találtam meg egy 26%-kal lejjebb értékelt Shadowrun 4-es alapkönyvet. A haverom még rendelt hozzá két Warhammer regényt is és előre fizetés után kb. 10 nap múlva meg is jött a csomag igényesen becsomagolva. Postaköltséget nem számoltak fel, tényleg ingyenesen szálítanak Magyarországra. Sajnos a készletük elég szegényes, nem tartanak mindent. Fizetés dombornyomott kártyával ment.

Ja, és valószínűleg kb. egy-két hónapon belül megint rendelek, szóval ha valaki budapesti és találna valamit, amit szeretne, jelezze!
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Szabtom
hozzászólás 2009.11.22, 15:02

Törzs-fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2002.11.03

Attilánál a pont, ugyanis az USA és a UK Amazon is a frankfurti német raktárból postáz európai címekre, frankfurti címet jelölnek meg feladóként, szóval semmilyen plusz költség sem kerülhet rá. Az Amazon kiszámolja a postát, az áfa pedig kicsit trükkös:

- USA Amazonnál azon az áron kapod, ami fel van tüntetve.
- UK Amazonnál korrigálják a magyar áfával ezért pár %-kal magasabb lesz az ár, miután a postázási címet megadod, és a fizetésre klikkelnél. Ez a magas HU áfa miatt van.

Az USA árak egyébként általában 20-50%-kal alacsonyabbak (átváltva), mint az UK, és a pk. sem kerül sokkal többe, és az áfával sem birizgálnak, ezért totál nem éri meg UK-ból rendelni, csak ha valami komoly leárazás van (40% felett).

szerk: Csak egy példa az árakra: a hamarosan megjelenő új Warhammer Roleplay doboz (már a WH topikba is beírtam) USA Amazonon 63 dollárért előrendelhető (11ezer Ft), UK Amazonon meg 68 font (21ezer Ft).

A hozzászólást -Szabtom- szerkesztette a következő időpontban: 2009.11.22, 15:06
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Marcus
hozzászólás 2009.11.22, 08:22

Enrawellita
Csoport kép

Sziasztok!

Tudtommal a vámhatár nem 150 EUR (durva is lenne, hiszen az kb. 50000 Ft), hanem 50 EUR vagy még egy kicsit kevesebb. Az biztos, hogy nagy csomag esetén nem szabad 70-75 dollár fölé menni. A kis csomagok persze átjönnek akkor is, ha drágábbak.

Van egy oldal, ahol olvasható, hogy a vámügy az adott hónapban mekkora értékhatárt állapított meg (ez ugyanis mindig frissül, nyilván az árfolyam miatt), de sajnos elfelejtettem, hogy hol találtam, és a vámügy saját oldala ilyen szempontból használhatatlan.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Attila
hozzászólás 2009.11.17, 16:00

Banned
Csoport kép

Regisztrált: 2001.08.27

IDÉZET(Beast @ 2009.11.17, 14:16 ) *
Ha én külföldről rendelek könyvcsomagot (konkrétan amazon.com-ról) akkor azon felül az összegen felül amit nekik ki kell fizetni, ahogy átlépi a határt, mennyi pluszköltséget rónak ki rá a magyarok?
-Postaköltség (vagy hogy jut el egyáltalán hozzám? )
- Vám?

Postaköltség a rendelés alatt számolódik, rendelés előtt látod. Vám az nincs. Főleg azért, mert a cucc a németországi központon keresztül jön, a csomagon német feladó van, unión belülinek tekintik. Nálam egészen drabális rendelések is simán bejöttek, vám jellegű procedúrák nélkül...
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Beast
hozzászólás 2009.11.17, 15:41

Ancient Evil
Csoport kép

Regisztrált: 2002.05.29

Áhá.
Na akkor belevágok smile.gif
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
auer
hozzászólás 2009.11.17, 15:06

Régi fórumozó
Csoport kép

Elnézést kicsit félreérthető voltam. Szóval ez a szabályos ár, DE:

IDÉZET
Gyakorlatilag szabálykönyv, regény minden gond nélkül átjön a vámon. Postás v futár hozza házhoz. kb 2-3 héten belül itt van.

Szóval ezt veheted 99.9%-nak én lassan 2 éve rendelgetek külföldről és gond nélkül bejön minden. Főleg kínából rendelek ahol a boríték külsejére az ár tizedét írják rá.
A lényeg ha nem nagy mondjuk (1mx0.3cmx0.3) vagy nem aránytalanul nehéz akkor simán átjön nem szórakoznak vele a vámon. A könyvek gond nélkül jönni fognak, jópárat rendeltem én is simán átjöttek.

Ha elkapják a vámon akkor úgyis mindent rávernek ami függ az időjárástól az aznapi hangulattól stb... ennek iylen méretű csomagoknál elhanyagolható az esélye.

A hozzászólást -auer- szerkesztette a következő időpontban: 2009.11.17, 15:08
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Beast
hozzászólás 2009.11.17, 14:53

Ancient Evil
Csoport kép

Köszi.
Tehát ha jól értem, akkor amennyit fizetek annak a 25%-a még rájön forintban és ha az egész 150euro fölött van akkor még 3% ugye?
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
auer
hozzászólás 2009.11.17, 14:35

Régi fórumozó
Csoport kép

Nem kimondottan könyvekre de következőképp néz ki:
amit amazonon fizetsz az tartalmazza a postát is.
Vám:
IDÉZET
Minden csomag elvileg vámköteles ha unión kívülről érkezik, és az értéke meghaladja a 150 Eurót. Nem kell vámot fizetni az unión belülről érkezett csomagokra, és ezeket a csomagokat ÁFA sem terheli. Sokan még mindig azt hiszik, hogy a vám a legnagyobb tétel a megrendeléseken, pedig az ÁFA nagyságrendekkel többet tesz ki.
Jelenleg a vám 3,5%-a, az ÁFA pedig 25%-a csomag teljes árának. Azért fontos kihangsúlyozni, hogy a teljes árnak, mert sajnos a postaköltséget is terheli a vám és az ÁFA.
A vámolás is több módon történhet. Lehet saját ügyintézés, postai vámolás, és futárcég megbízása.

http://www.softair.hu/viewtopic.php?f=99&t=2927 /nem rpg de iylen témában hasznos

Gyakorlatilag szabálykönyv, regény minden gond nélkül átjön a vámon. Postás v futár hozza házhoz. kb 2-3 héten belül itt van.

Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Beast
hozzászólás 2009.11.17, 14:16

Ancient Evil
Csoport kép

Sziasztok, végignéztem a topicot, de a kérdésemre, csak 3-4 évvel ezelőtti választ találtam, azóta lehet változott a helyzet, megkérdem megint tehát:
Ha én külföldről rendelek könyvcsomagot (konkrétan amazon.com-ról) akkor azon felül az összegen felül amit nekik ki kell fizetni, ahogy átlépi a határt, mennyi pluszköltséget rónak ki rá a magyarok?
-Postaköltség (vagy hogy jut el egyáltalán hozzám? )
- Vám?

Válaszotokat előre is köszi
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Jaq_Draco
hozzászólás 2009.07.05, 14:47

Rendszeres fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2003.11.23

Hát most lett volna jó rendelni,mert nagyon sokat levontak az árból,de a póstaköltség már húzósabb.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Dekszter
hozzászólás 2009.07.05, 10:59

Régi fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2003.03.14

Jaq_Draco: én nagyon szeretnék, de úgy tűnik, hogy én már "átcsúszom" a következő hónapra sad.gif . Gondolom, az Neked már késő.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Jakirte_Jak_Cyr
hozzászólás 2009.07.03, 20:46

Régi fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2002.02.02

Én hétfőn éjjel rendeltem a bookdepositoryról. Két nap alatt postázták..kíváncsi vagyok mennyi idő alatt ér ide Németországba (official: 3-7 munkanap, de eddigi tapasztalatom alapján inkább 3-4).
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Jaq_Draco
hozzászólás 2009.07.03, 20:37

Rendszeres fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2003.11.23

Paizo-ról a nagy akció keretében rendel valaki?
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
fenyev
hozzászólás 2009.06.26, 20:33

Naga Serpent
Csoport kép

Regisztrált: 2002.09.02

Kockáááát tongue.gif ! Azt bármikor smile.gif
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Dekszter
hozzászólás 2009.06.26, 18:35

Régi fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2003.03.14

Közeljövőben senki sem szeretne rendelni valamit sad.gif pirul.gif ?
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Marcus
hozzászólás 2009.06.19, 07:24

Enrawellita
Csoport kép

Sziasztok!

Június 20-án, azaz szombaton Free RPG Day lesz a nobleknight-on, ha valaki szereti az ingyen füzetecskéket és hasonlókat, érdemes holnapra időzíteni a megrendelését. Ilyen cuccok lesznek:

Wizards of the Coast - Eberron 4e - Khyber's Harvest w/Dungeon Tile
Paizo Publishing - Pathfinder Role Playing Game - Bonus Bestiary
Goodman Games - Fantasy Adventures & Supplements (4e)/Amethyst RPG 4e - Hero's Handbook - Immortal Heroes/Amethyst - Hearts of Chaos
Q-Workshop - Elven Dice - Free RPG Day 2009 Dice Sample
Chessex - Dice - Miscellaneous - d6 Bronze Commemorative Die
White Wolf - Geist - The Sin-Eaters - Quickstart Rules w/The Return of Mr. Monster
Troll Lord Games - Castles & Crusades (Troll Lord Games) - Quickstart Rules w/The Wizard's Tower
Fantasy Flight Games - Warhammer 40,000 Role Playing - Rogue Trader - Forsaken Bounty
Exile Studios - Hollow Earth Expedition - Quickstart Rules w/Kidnapped in the Hollow Earth
Mongoose Publishing - Paranoia XP - Citizen's Guide to Surviving Alpha Complex
Mongoose Publishing - Dragon Warriors - Quickstart Rules w/Under the Rocks
Mongoose Publishing - Flaming Cobra - Corporation Quickstart Rules w/Grab the Cache
Lone Wolf Development - Hero Lab - Hero Lab Demo
Countess Games - Heirs to Olympia - Quickstart Rules w/Adventure
Skirmisher Publishing - Cthulhu Live (3rd Edition) - Murder at Miskatonic - Scenario
White Wolf Publishing - Hunter: The Vigil - Quickstart Rules w/Adventure
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Olman
hozzászólás 2009.05.24, 15:57

Magiszter
Csoport kép

Regisztrált: 2003.04.02

IDÉZET(Marcus @ 2009.05.22, 22:31 ) *
Sziasztok!

Olman: Köszi, lehet rajta jókat találni. sor2.gif

Azért érdemes kiszámolni brit és amerikai Amazonnal is, nem minden jó vétel rajta. Viszont külön jó, hogy a nem beszerezhető könyvekhez egyből adnak egy AbeBooks linket.

Igen, utóbb én is észrevettem, hogy valami épp hogy jóval drágább más webboltokhoz képest.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Marcus
hozzászólás 2009.05.22, 21:31

Enrawellita
Csoport kép

Sziasztok!

Olman: Köszi, lehet rajta jókat találni. sor2.gif

Azért érdemes kiszámolni brit és amerikai Amazonnal is, nem minden jó vétel rajta. Viszont külön jó, hogy a nem beszerezhető könyvekhez egyből adnak egy AbeBooks linket.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz

21 Oldal V   1 2 3 > » 
[VÁLASZ][ÚJ TÉMA]
2 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (2 vendég és 0 rejtett felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2010.09.08, 06:08
[AntiSpam]

Copyright 1997-2009., RPG.HU - Minden jog fenntartva.
Impresszum
[CENTER.HU Hosting]