RPG.HU

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

108 Oldal V   1 2 3 > »   
[VÁLASZ][ÚJ TÉMA]
> Meseloi problemak, avagy nyafog a GM/KM/DM/storyteller/...
Nocturna
hozzászólás 2010.07.20, 07:59

Night-time Spirit
Csoport kép

Csoport: Fórumita
Regisztrált: 2003.02.06

Hella!

Probalkozz talan azzal, hogy kiteszel par hirdetest koleszok, kozepiskolak, foiskolak, egyetemek aulaiban a hirdetotablakra. Ezeket eleg sokan olvassak (plane, ha albi hirdetesek melle ragasztod smile.gif), bar nem nyaron. Engem egyebkent lehet, hogy eppen elijesztene egy olyan figura, aki "Rpg-s arcot keresek!" feliratu poloban rohangal... bigsmile.gif

sok szerencset!
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
auer
hozzászólás 2010.07.13, 18:05

Régi fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2004.04.05

IDÉZET
IDÉZET
Csak szerepjatekosok altal felismerheto megkulonbozteto jelzest viselsz es varsz, hogy ismeretlenek megszolitsanak

Most elgondolkodtam, hogy mi van ilyen. Esetleg a 3d6, meg a moorcocki Káosz szimbóluma, de már az is erősen D&D-specifikus...

Láttam már Kalandozók.hu tábor vagy vmi hasonló feliratú pólós alakot rohangálni pár éve. Másrészről ilyen elven 1-2e ft-ól lehet rpg-s arcot keresek pólót nyomtatni (még olcsóbban alkoholos filccel felírni)

IDÉZET
szerk: Máshol is hallottam már, nekem is elég jól bejött: alakíts ki egy "normális" haveri, baráti kört a munkahelyedről, iskoládból, stb., és onnan szervezz be embereket. Az egyik mostani csapatom velem együtt 7 fős, ebből egyetlen ember az, akit eredetileg is már a hobbin át ismertem meg.

Jó ötlet csak iskola másik város (győr) ahol ez már megvan.
Igazából felkerestem 1-2 régebbi havert látok vmi apró fényt az alagút végén. Aztán lehet h elázol smile.gif
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Premier
hozzászólás 2010.07.13, 17:45

Érdeklődő fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2007.02.04

IDÉZET(auer @ 2010.07.07, 13:04 ) *
Igazából nem újonc érdeklődőkre lenne szükség hanem olyannal aki tudja mi ez de egyikből sem akad.

Pedig lehet, hogy rá kell fanyalodnod az újakra - de annak is megvan az előnye, pl. nem érkeznek olyan beidegződésekkel és preferenciákkal, amiket te nem szeretsz.

IDÉZET
Csak szerepjatekosok altal felismerheto megkulonbozteto jelzest viselsz es varsz, hogy ismeretlenek megszolitsanak

Most elgondolkodtam, hogy mi van ilyen. Esetleg a 3d6, meg a moorcocki Káosz szimbóluma, de már az is erősen D&D-specifikus...

szerk: Máshol is hallottam már, nekem is elég jól bejött: alakíts ki egy "normális" haveri, baráti kört a munkahelyedről, iskoládból, stb., és onnan szervezz be embereket. Az egyik mostani csapatom velem együtt 7 fős, ebből egyetlen ember az, akit eredetileg is már a hobbin át ismertem meg.

A hozzászólást -Premier- szerkesztette a következő időpontban: 2010.07.13, 17:50
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Blob
hozzászólás 2010.07.13, 13:47

Kockavadász Ogre
Csoport kép

Regisztrált: 2001.09.03

http://rpg.drivethrustuff.com/product_info...oducts_id=55264
http://rpg.drivethrustuff.com/product_info...=11959&it=1
http://rpg.drivethrustuff.com/product_info...oducts_id=80550
http://rpg.drivethrustuff.com/product_info...oducts_id=79708
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Dronner
hozzászólás 2010.07.12, 08:48

Régi fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2001.10.04

Bocs, ha nem a legmegfelelőbb helyre írom.

Tudtok mondani olyan ingyenesen letölthető város/országleíró anyagokat (ha elérhetőséget is tudtok adni hozzájuk külön hála érte), amik kifejezetten jól sikerültek a véleményetek szerint? Alapvetően fantasy kéne, de ha más stílusban van, az se gond.

Előre is köszi.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
skyboat
hozzászólás 2010.07.11, 07:17

Rendszeres fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2003.10.21

Menj táborokba, versenyekre. Ott biztosan találsz egy két jó arcot, akikkel később is tudsz majd játszani. Nem beszélve magáról a verseny- táborélményről. wink.gif
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
auer
hozzászólás 2010.07.09, 08:52

Régi fórumozó
Csoport kép

-5+ év alatt rpg.hu-ról 1 azaz egy ember talált ránk. Kb félévente szoktam vmit publikálni.
-nem is rossz ötlet gondolkodom rajta.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Urban
hozzászólás 2010.07.08, 15:50

Rendszeres fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2007.09.10

IDÉZET(auer @ 2010.07.07, 13:04 ) *
Meséléshez tartozó de nem közvetlenül ahhoz kapcsolódó kérdést vetnék fel: Hogy lehet játékosokat szerezni, toborozni? Milyen módszer van?

- Kedvesen es konstruktivan viselkedsz a forumon, es ezzel parhuzamosan olyan anyagokat teszel kozkinccse, amelyek felkeltik masok erdeklodeset
- Csak szerepjatekosok altal felismerheto megkulonbozteto jelzest viselsz es varsz, hogy ismeretlenek megszolitsanak
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
auer
hozzászólás 2010.07.07, 12:04

Régi fórumozó
Csoport kép

Meséléshez tartozó de nem közvetlenül ahhoz kapcsolódó kérdést vetnék fel:
Hogy lehet játékosokat szerezni, toborozni? Milyen módszer van?
Szombathelyen egyszerűen lehetetlenséggel határos. Elismerem nem mindig könnyű a természetem és a mesélési stílusom, na de ennyire?

Klasszikus dolgokkal próbálkoztam:
- régebbi játékosok megkeresése. Vagy nem válaszoltak, vagy már abbahagyták a játékot.
- helyi szerepjátékbolt - eladó nem ismeri a helyi játékosat mert nem járnak be
- klasszikus apróhirdetési itt az rpg aprón
- jóbarátom a google sem tudott segíteni
- rpg.hu főoldalon 1-2 hete volt a megyei lap online verziójában cikk az rpg életről, felkerestem a wildcat-et ő sem reagált
-főiskola/egyetem nyári szünet illetve tanév alatt pedig csak hétvége jó

Igazából nem újonc érdeklődőkre lenne szükség hanem olyannal aki tudja mi ez de egyikből sem akad.
Ha van vki vmi tippje bátorkodjon megosztani velem.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Gandalf_lotr
hozzászólás 2010.06.29, 21:00

Érdeklődő fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2006.05.25

Nem igaz hogy nem lehet editelni.Ismét elnézést kérek a 3 postért egymás után.

Szóval egy kis közérdekű:Akinek problémái vannak a malkaviták eljátszásával az tőlem kérjen tanácsot. bigsmile.gif
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Gandalf_lotr
hozzászólás 2010.06.29, 20:50

Érdeklődő fórumozó
Csoport kép

Én vagyok a hatalmas malkavita ősatya! bigsmile.gif
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Gandalf_lotr
hozzászólás 2010.06.29, 20:25

Érdeklődő fórumozó
Csoport kép

Igaza van Blobnak és RedSignnek de szerintem senki nem játszik zsebpszihológust szóval egyetértek ebben LadyCrowal.Egyszerűen csak kérdeztem és ti írjátok a tanácsaitokat.Ennyi.

Kösz a tippet Bulldy.

http://www.informed.hu/betegsegek/betegseg...kizofr%C3%A9nia

Ha esetleg érdekelne valakit.

A hozzászólást -Gandalf_lotr- szerkesztette a következő időpontban: 2010.06.29, 20:27
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Bulldy
hozzászólás 2010.06.29, 12:59

Régi fórumozó
Csoport kép

Csoport: Moderátor
Regisztrált: 2006.02.16

(OFF)
IDÉZET(Orastes @ 2010.06.29, 11:40 ) *
IDÉZET(Sics @ 2010.06.29, 03:13 ) *
Hogy én kitől és hogyan, annak valóban nincs jelentősége.

Annak van, hogy G-lotr-nak jelen időben nincs hasonló lehetősége.

ezt nem értem, honnan veszed, nincsenek ma jó mesélők, csak akkor voltak, és ha a mostaniaktól tanul, akkor biztos nem lehet belőle olyan jó mesélő, mint belőled lett, vagy mi? nemertem.gif

Tudvalevőleg én sem bírom Sics gyakran elitista stílusát, de szerintem itt csak annyira gondolt, hogy nincs annyi klub és nincs annyi mesélő, akiktől tanulni lehetne. Lehet itt a fórumon észt osztani, meg elmondani a bölcsességeket (és meg is tesszük pipe1.gif), de ezerszer többet lehet tanulni egy másik játékostól vagy mesélőtől a szerepjátékról, mesélésről.

Én például 4 éve költöztem Pestre (azóta meg vissza, de ez más kérdés) és igenis gond volt csapatot találni, pedig még ismertem is szerepjátékosokat, illetve nagyjából tudtam, merre keresgéljek. Ehhez képest valaki, aki most kezdi, nincs könnyű helyzetben, ha nem úgy csöppen bele, hogy egy meglévő csapathoz csatlakozik.(/OFF)

Gandalf_lotr:

Mivel a helyzeted elég speciális, beszélj a játékosaiddal, hogy mit élveznek a meséidben, mivel foglalkoznának szívesen. Lehet nem is érdekli őket a harc. Vagy érdekli, csak nem olyan "komolyságban", mint a D&D 3. kiadásában. (Ami már engem sem köt le. Én szeretek harcot mesélni, de valahogy távol áll már tőlem az 5lábas lépések és a megszakító támadások világa. Ezért a saját házi-D&D-mből ki is vettem ezeket az elemeket.) Megoldás sok van: hagyd ki a rendszerből azt, ami nektek már csak sallang, keress egyszerűbb rendszert, dobj össze egy faék-egyszerűségű saját rendszert. És még egy dolog: győződj meg róla, hogy a játékosaid tudják, hogy mikor mire és miért dobnak. Ha nem látják át a rendszert, akkor sosem fogják élvezni a harcot, csak dobálgatnak majd "valami úgyis lesz" felkiáltással. Ezt meg sem te, sem ők nem élvezik.

Blob:
SPOILER
Igen, biztos sokat segítene a srácon, ha itt is a "menj innen, gyagyás vagy" hozzáállást kapná. Mi annyit tehetünk, hogy "szakmailag" segítünk. Ha a kezelőorvosának van egy kis esze, akkor olvassa az itteni hozzászólásokat és majd ő segít abban, amiben mi nem tudunk és nem is a tisztünk.

Bulldy
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Orastes
hozzászólás 2010.06.29, 10:40

Hordószónok
Csoport kép

Regisztrált: 2002.12.28

IDÉZET(Sics @ 2010.06.29, 03:13 ) *

ezt nem értem, honnan veszed, nincsenek ma jó mesélők, csak akkor voltak, és ha a mostaniaktól tanul, akkor biztos nem lehet belőle olyan jó mesélő, mint belőled lett, vagy mi? nemertem.gif

IDÉZET
ezútan tájékoztatlak, hogy hozzászólásoddal megnyerted a második számú helyet a filter-listámon.

roppantul örülök ennek asit.gif

összességében: undorodom a "bezzeg az én időmben még minden másként volt és ahhoz nem érhet föl senki" jellegű ostoba tekintélyelvű hozzáálláshoz, amibe egy jó adag egoizmus és sznobság keveredik, valahogy a hozzászólásaidba ez gyakran "belekeveredik"
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
LadyCrow
hozzászólás 2010.06.29, 09:45

Nachtkäfer
Csoport kép

Regisztrált: 2002.08.09

(OFF)"Használ ez a viselkedés"??? Bakker, ez egy szerepjátékos fórum, nem terápia. Nem, nem tudom, milyen természetű a mentális betegsége, és nem is kell tudnom - semmi közöm hozzá. Szerintem nem zsebpszichológia rámutatni, hogyha rossz a játék, akkor érdemes változtatni, és igen, sokszor (pl. jelen esetben) a hozzáállással kezdve, akármi is áll a probléma hátterében. Ahogy írtam is, lelki b@szokra nem fog Gandalf_lotr megoldást találni itt, a pszichiátere viszont gyanítom nem fog neki ötleteket adni, hogy miként lehet feldobni/megváltoztatni/elhagyni a harcmesélést, és nem fog azzal foglalkozni, hogy érdemes-e csapatot váltani és ha igen, hogyan álljon neki. Nyilván ezért írt ide. Mindegy, lefutott téma.(/OFF)
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
RedSign
hozzászólás 2010.06.29, 09:45

Régi fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2004.09.21

(OFF)Ezzel kapcsolatban Blobnak adnék most igazat, mivel senki sem hozta szóba a pszichológiai hátteret, csak úgy "kibukott". Nem érzem úgy, hogy amiket írtok bárminemű előrehaladást vagy fejlődést érnétek el, addig amíg az alapvető problémáit meg nem oldotta. Jelen esetben felesleges szócséplés az egész... szomoru.gif (/OFF)
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Blob
hozzászólás 2010.06.29, 08:58

Kockavadász Ogre
Csoport kép

IDÉZET(LadyCrow @ 2010.06.29, 06:36 ) *
Blob:

(OFF)Pszichés mizériák ide vagy oda, mesélőként, szerepjátékosként kért tanácsot. Ez meg egy olyan topic, ahol mesélőknek szokás tippeket adni, ha gondjuk van a meséléssel. Senki sem játszott zsebpszichológust, a srác kérdezett, mások meg válaszoltak. És?(/OFF)

(OFF)Ühüm. S közben egyesek kiosztják:
IDÉZET
A lényeg, hogy komolyan változtass. Elsősorban a hozzáállásodon (hiába ötletelget itt a nép, ha te makacsul egy helyben toporogsz), másodsorban meg vagy a csapaton, vagy a játékon, vagy a játékstíluson / játékmeneten.

Egészen biztos vagy abban, hogy használ ez a viselkedés? Tudod, h. mi a problémája? Nem gondolod, h. rontasz rajta?
Mert igenis zsebpszichológust játszol...(/OFF)
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
LadyCrow
hozzászólás 2010.06.29, 07:36

Nachtkäfer
Csoport kép

Blob:

(OFF)Pszichés mizériák ide vagy oda, mesélőként, szerepjátékosként kért tanácsot. Ez meg egy olyan topic, ahol mesélőknek szokás tippeket adni, ha gondjuk van a meséléssel. Senki sem játszott zsebpszichológust, a srác kérdezett, mások meg válaszoltak. És?(/OFF)

A hozzászólást -LadyCrow- szerkesztette a következő időpontban: 2010.06.29, 07:43
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
HalfDemon
hozzászólás 2010.06.29, 07:20

Gonosz Házimacska
Csoport kép

Regisztrált: 2001.08.27

Es belenyafogok, sajnalom nem birtam megallni:

Es ha egyszeruen a npc-k nem "utom" modon tamadnanak? Mert az ellenseg is kepes "cselezni, szinesiteni a harcot aprobb mozzanatokkal" es ha latjak a jk-k, hogy "ilyet lehet" akkor ok is ra fognak szokni.
(Egyebbkent, en gondolatom, ha a harcot "nem emeljuk ki a szerepjatekbol" (vagyis nem ki dobb nagyobbat tarsasjatekkent kezeljuk) akkor maris erdekes(ebb) lehet, hiszen a eletveszelyes szituacioban is meglatszik az ember jelleme (ott foleg) viselkedese.) Es vegso soron nem ez a szerepjatek lenyege? (
Tudom hogy vannak olyan stilusok, ahol inkabb a ertekek dominalnak, es? :)
)
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Blob
hozzászólás 2010.06.29, 07:15

Kockavadász Ogre
Csoport kép

Azt a paszta teremtette... mennyi okos ember írogat ide. Hihetetlen, mind pszichológusok/pszichiáterek vagytok?

Vazzeg, Gandalf leírta, hogy komoly pszichés problémája van, beteg. Orvosi kezelés alatt áll.

Erre a banda meg jobbnál-jobb ötletekkel tunkolja, hogy hogyan meséljen, meg keressen csapatot...

Kész. Nem tudtam, hogy itt mindenki ért a pszichés betegségek gyógyításához.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Sics
hozzászólás 2010.06.29, 02:13

Régi fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2001.08.28

Üdv!

Orastes,

IDÉZET
szerintem az ég egy adta világon semmi jelentősége sincsen, hogy te kiktől tanultál mesélni.

bye
Sics

(OFF)ps: Orastes, ezútan tájékoztatlak, hogy hozzászólásoddal megnyerted a második számú helyet a filter-listámon.(/OFF)
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Sics
hozzászólás 2010.06.28, 22:48

Régi fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2001.08.28

Üdv!

1. a harc

A nap már jó egy órája lenyugodott, a városra leszállt a sötét. A rendes lakosok nagy többsége is már aluszik - de van akiket ébren tart a munka és a kötelesség. Így van ezzel a korcsmáros/fogadós is - a három asztal közül a leghátsónál féltucat zsoldos vedel, és ölelgeti a felszolgálót. A korcsmárost nem nagyon érdekli a dolog - volt itt már ilyen máskor is. Aztán az egyik zsoldos feláll, és kissé bizonytalan léptekkel a helyiség hátsó udvarra vezető kijárata felé indul - már tudja, hogy arra van a pottyantós "úri" budi.

Az udvaron is homály tanyázik, de a csillagoknak besegít az istálló ajtaján kiszűrődő fény is... és amúgy se bonyolult odatalálni. Mármint az udvaron levő fedett, több ülőlyukas "mellékhelyiség"-hez... ami hátul várja a látogatókat. A városvezetés ugyanis kényes a köztisztaságra, különösen itt a főtér mellett....

Né már mi van ott! - a zsoldos mozgást észlel a mellékhelyiség fala mellett. Jobban megnézi - rongyos, ápolatla figura ül ott, hátát a falnak vetve - hogy önerőből felálljon, az ma már aligha jön neki össze. A zsoldos gúnyosan vállat von magában - Csak egy részeg... - és belép az ajtón. Odalép az erre a célra szolgáló nyíláshoz ( a pöcegödröt fedő deszkákon levő lukhoz, megoldja a nadrágját, és előkotorja a lompost hogy megszabaduljon a bent elfogyasztott italneműk feszítésétől. Miközben bő sugárban csurgat, háta mögött megnyikordul a bejárati ajtó. Odapillant - a már látott figura próbál bejutni az ajtón, gurgulázó zajok kíséretében és a fal segítségével egy másik "pottyantós" deszka felé tántorog. A zsoldos lélekben vállat von: Minek iszik aki nem bírja?! - csak nem fogja leokádni... kirázza a lompost és készül eltenni.

Valami mozdul a háta megett - nem nagyon figyel oda, és mire észbe kapna már késő: a csillagos ég szakad le rá... meg a felismerés Ez nem egy részeg! - magatehetetlenül csuklik össze a halántékára mért ütéstől. Az ólmosbot nagyot üt, de ez most még nem fáj a zsoldosnak. Kicsivel később meg már semmi se.

A zsoldos eszméletlen testét szakavatott kezek tapogatják végig: egy tőr és némi készpénz új gazdához kerül, meg a zsoldos öve is.( A rajta levő címeres csat miatt.) Aztán "a részeg" (most hogy kihúzza magát és nem görnyedten lapít a fal mellékén látni, hogy a zsoldoshoz hasonlóan termetes férfi) felemeli áldozata magatehetetlen testét, és fejjel előre bepaszírozza az egyik "pottyantós" wc lukán... Aztán erőből tartja egy darabig a zsoldos lábait, miközben annak teste és ami a legfontosabb: feje, orra és szája odalent feredőznek a hadd ne részletezzem micsodában.

Aztán a rángás abbamarad. A támadó úgy fél percig még tartja a lábakat, aztán elengedi - hadd csússzon bele az is a lenti vizelettel vegyes ürülékbe.

2.
Szociális találkozás

A városbíró házát mintegy megszálló Montagos-zsoldosok parancsnoka biztos ami biztos alapon nem habozott fegyveres őrt állítani a kapuba. Emberei több mint fele távol - hogy pontosak legyünk, a város ivóit és pénzért kapható egyéb örömeit látogatják épp. Nos, valamire el kell költeniük a zsoldjukat... mégpedig dupla zsoldot, mert ezúttal veszélyes küldetés vár rájuk: Sinderos úr és kísérete a város fele tart.. és nem kéne hogy megérkezzenek. És bár ez a kíséret a legutóbbi hírek mindössze tíz fős ha lehet... de eddig már több olyan támadást/találkozást is túléltek amit nem kellett volna, szóval biztos ami biztos, a Montagos családfő harminc lovast küldött .. hogy méltóan fogadják őket. (Amit a tervek szerint legfeljebb Sinderos úr élhet túl - ő is max. rabláncon. )

És bár csak holnaputánra várják őket ( akkor lesz Sinderos úrnak a birtokpörben jelenése a Király bíróságán) de a "fogadóbizottság" már megérkezett...

A kapuba állított katona összes töke tele van a világgal, meg a strázsamester szenyaságával. Nem is volt rozsdás az a kard... alig egy foltocska volt rajta, csak egy pötty az egész ... na jó három - és ezért most itt állhat egész este, sőt valszeg egészen hajnalig. Míg a társai isznak és nőket ölelgetnek. Hogy a fene enné meg...

Ekkor vette észre a közeledőt. A figura görnyedtnek és enyhén értelmi fogyatékosnak tűnt - és valamiféle tömlőket cipelt a nyakában. És simán be akart menni mellette. Hogy micsoda?! Az őr megragadta a fickó grabancát
- Hát te meg hova mégy?!
- A naccságos városbíró úr rendelése, a katona uraknak, borostömlők a legjobb pincéből... a gazdám mostan szalajtott velük... Az őr elveszi az egyik tömlőt, kinyitja, megszagolja, sőt "a biztonság kedvéért" bele is kóstol ... jó alaposan meghúzza. Csakugyan bor, mégpedig nem is rossz! (Az őr szívesen inna még, de nem mer... reméli, hogy a bírónak nem tűnik fel a kóstoló okozta kis hiány. )
- Na eriggy....

A fickó beviszi az italostömlőket, és úgy öt perc múlva távozik is. (Ezúttal a tömlők már nincsenek nála.)

... Másnap reggelre a harminc fős lovascsapat huszonöt fősre apadt. Négyen meghaltak - az ötödik pedig eltűnt. Hogy ez az ötödik kém volt-e vagy áruló nem tudni - ami tény, hogy az egyik halott gyomrába szúrva ennek az ötödik zsoldosnak a tőrét találták meg... a csapatból többen is felismerték a fegyvert.

Ami még nagyobb baj, és ez csak másnap délre derül ki: a lovasszakaszt közben gyalogosította is valaki: a városbíró házának udvarán őrzött lovak takarmányába valaki (gyaníthatóan az eltűnt zsoldos, még mielőtt megszökött volna) beléndeket kevert... a lovak felfúvódtak, nincsenek maguknál.. több közülük a halálán van, de meglovagolni egyiket se lehet... lóhoz értő emberek szerint még napokig ez lesz.

OK, ezt most az NJK-k szemszögéből mondtam el/mutattam be.

Játékban valahogy így nézett ki.

- Körülnézek... ha nem látok senkit bemászok a fogadó udvarára. Kell rá dobnom?

( Max két méteres léckerítés találkozik a minimum negyedik szintű fejvasásszal... pontosabban egy olyan figurával, ha már DND3-ban gondolkodunk, aki a "vándor" kasztban az embert választotta választott ellenfeléül és akinek csavargóként számos hasznos jártassága és képesség, álcázás-álruha-színészkedés, lopózkodás, orvtámadás... meg a "szokásos" mászás, esés, ugrás, zárnyitás stb. "csomag". )

A karakter ismeretében a válaszom az volt, hogy nem, nem kell dobnia, megkapaszkodik a kerítés tetejében és átlendül rajta. ( Ekkor már a karakter tudta, hogy az udvaron van a budi és hogy nincs kutya. )

Ezután asszem az jött, hogy a karakter el akart bújni, én meg mondtam, hogy jó, jó, sötét van, és az épület mögött tuti nem fogja senki se keresni... de nem lenne egyszerűbb ha részegnek mutatná magát aki épp a budiban rókázik?

... Na ezután jött ki pisálni szegény jobb sorsra érdemes NJK-m.

- Bemegyek, részegen tántorgok, gurgulázok ...
- Hátranéz, aztán nem törődik veled.
- Leütöm.
- Dobj. ( Orvtámadás hátulról gyanútlan ellenfélre. Mondjuk spec. célpontra, fejre bejelentett támadás... de még így is bőven megvolt a támadó dobás. Sebzés... na az sok volt. Ugye fejre, sikeres orvtámadás... Ok, szerintem elájult az NJK zsoldos. )

- Kizsebelem. Öv, nyakban lógó zacskó, csizmatalp - volt nála pénz?
- Igen... ( nagyjából annyi volt a zsoldosnál, mintha ma lenne nálad 200 ezer Ft.
- Fegyvere.. van nála tőr?
- Igen.
- Na azt is elveszem. Utána fejjel előre belenyomom a ... ba.
- Elkezd rángatózni.
- Fogom a lábát.
- Dobj egy erőpróbát... ( az NJK is dob, de ő sok mínusszal - ilyen szituból szinte lehetetlen szabadulni... )
- OK, úgy egy perc után abbahagyja a rángatózást és a gurgulázást... elernyed.
- Tartom még egy percig, aztán ha továbbra se mozdul, belenyomom.
- Ok, nem mozdul... belenyomtad.
- Kimászok a kerítésen és elmegyek bort venni, ennyi pénzből még jófajta borból is elég sokat kapok, nemde?
- Ja. ( Tudnám mi a francra készül már megint... ezek ugyanis "nem tervezett" találkozások voltak...)

( A helyzet az volt, hogy a parti már játszott egy ideje, amikor új játékos érkezett - na őt meg hogy a fenébe meséljem be.... Az új karakter egy a mocsárvidéken rejtőzködő falucskában született.. a falut valaha szökött jobbágyok, lezüllött zsoldosok, körözött tolvajok és gonosztevők, ilyen-olyan csínytevéseik miatt keresett mutatványosok és más hasonló figurák. Az új település lakói egy darabig utazók kirablásából éltek - de elég messze kellett menni, sokat üldözték őket és ez a tevékenység nem is hozott túl sokat a konyhára. Ez jó néhány nemzedékkel ezelőt volt - azóta a falu némileg profilt váltott... Manapság országnyi területről kapják a megbízásokat - elintézendő problémák mindíg is vannak ugyebár. A gyerekeket pedig kiskoruktól kezdve készítik fel arra az életre, ami...

De asszem már láthattuk, hogy mire! :-)

Szóval jött az új karakter. Azt tudta, hogy merre ment a parti - először elindult utánuk, hogy találkozzon velük. Egy nemes vidéki kéjlakában ( pár nappal korábban itt szállt meg a parti) talált egy idős házaspárt (ők voltak a gondnokok)akik elmondták neki hogy Sinderos úr és kísérete merre mentek tovább, mit fognak tenni ... és mikorra kell visszatérniük a városba.

Az új karakter elgondolkodott a dolgon. Egyrészt rájött, hogy a partit még neki is szinte lehetetlen lesz időben megtalálni és utolérni. ( Ekkorra a parti már igen paranoiás volt és legjobb képességei szerint bujdosott...)

A feladata pedig az volt (ezzel bízta meg klánt bocsánat "a falut" Sinderos úr menyasszonyának az apukája) hogy segítsen Sinderos úrnak.

Szóval hősünk elgondolkodott a dolgon, és ahelyett hogy Sinderos urat és kíséretét próbálta volna fellelni, elindult a városba ahová Sinderos úr is készült... csak ő ugye kicsit később. ( A Montagos birtokokkal körülvett városka nem egészen pártatlan hatóságai és többségében korrupt városi őrsége nem igazán kedvezett ott a Sinderos úr túlélési esélyeinek. Ezért Sinderos úr csak akkor akart visszamenni, mikor a Királyi Bíra is ott lesz. )

Na, de ott tartottunk, hogy az új karakter mindezt megtudta a szimpatikus idős házaspártól (segítő NJK-k). Ekkor a karakter elgondolkodott azon, hogy az idős házaspár másnak is elmondhatja ugyanezt, sőt beszélhetnek akár őróla is - szóval a azonnal és minden további nélkül végzett a két derék öreggel, elrekkentette valahova a nádasba a holttestüket, és indult a Sinderos-birtokok ölelte városkába "segíteni Sinderos úr ügyének".

Na, mit talált ott mikor odaért? Hát harminc Montgos-zsoldban álló lovaskatonát...

És láss csodát: másnapra mint tudjuk, már csak huszonöt Montagos-zsoldban álló gyalogos állomásozott a városban. ( Ráadásul nem is gyanakodtak a karakterre azt hitték hogy saját soraikból lett valaki áruló ... pedig akire gyanakodtak, az egy pottyantós budi pöcegödrében rohadt. )

Ja: a karaktert a többi játékos nevezte el "mocsári rémnek".

Mert hát ugye a karakter indulásakor az megvolt hogy mit tud ( harcértékek, képességek ) sőt az is hogy honnét jött (legalábbis velem megbeszélte a játékos...) ...de neve még nem volt a karakternek. (Vagy legalábbis még senkinek nem mutatkozott be.) Meg hát a többi játékos csak a karakter "képességeit" (mármint hogy mire képes) látta, meg ugye először azt, hogy a szimpatikus idős házaspárral mit tett, aztán a Montagos-szimpatizáns városban rendezett vérengzését ...

Aznap öt zsoldos halt meg - nem a pöcegödrös eset volt az egyetlen... volt amelyiknek saját sisakjával törték ki a nyakát... volt akit hasba szúrtak a társa tőrével... sok év távlatából a nyavalya emlékszik mindre, egy dolog biztos: egyiknek se volt arra alkalma hogy támadó dobást dobjon az őket sorba gyilkoló Játszó Karakter ellen.

Lényeg hogy az új JK-t a játékosok nevezték el a karaktert Mocsári Rémnek ... csakis tettei és a dolgokhoz való hozzáállása miatt.

Pedig soha nem ölt szórakozásból vagy élvezetből... csak azért ölt mert szükségesnek látta vagy mert megfizették érte.

bye
Sics

ps: KLM maestró lehet hogy jobban emlékezik ezekre a dolgokra lol.gif
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Orastes
hozzászólás 2010.06.28, 22:47

Hordószónok
Csoport kép

Regisztrált: 2002.12.28

IDÉZET(Sics @ 2010.06.27, 04:19 ) *
Egen, ilyenkor szoktam elmondani, hogy én is voltam kezdő mesélő. Akkor, amikor 18 éves koromban először meséltem... ami 1987-ben volt. Csak nekem szerencsém volt, avval, hogy láttam mesélni olyan embereket mint Nyúl(Dale Avery),Kornya, Novák Csanád, Jan van der Boomen, Goldenlane, Caldwell stb. ... Láttam őket mesélni, beszéltem velük, tanulhattam tőlük.

Neked most ilyen esélyed nincs. Nem sok jó mesélőt láthatsz, és főleg csak itt a fórumon kommunikálhatsz velük... (Sajna kis hazánkban is már lecsengett a szerepjátszó játékok hőskora és fénykora.

ennek szerintem az ég egy adta világon semmi jelentősége sincsen, hogy te kiktől tanultál mesélni. Számos olyan van, aki nem tőlük tanult, és nagyon kiválóan teszi a dolgát. wink.gif

második bekezdéshez: felnőtt egy generáció azóta és a net terjedésével, meg a klubok bezárásával már nincs az, mint régen. Ettől függetlenül nagyon sok ismerősöm játszik most is, legfeljebb ritkábban, és haverokkal lakásban. Fölösleges a Magyar Szerepjátékosos Élet Végpusztulását jövendölni, mert ez nincs.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
KLM
hozzászólás 2010.06.28, 21:36

Régi fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2001.09.14

Hali!

(OFF)Mondjuk próbálj becsúszni egy online játékba - kábelen nem megy át a kávéfolt, de
még a szivarfüst sem (ami mondjuk nyílt terepen anno célkövető üzemben mindig megtalálta
Ezüstszél úrhölgyet... Többszöri helycsere dacára gyagya.gif ).
Nem MMOPG-re, hanem fórumos játékra gondolok - bár... Egy jó online cég vagy guild szokik
csapatépítő sörözést tartani, az sok lelki bajra lehet megoldás.(/OFF)

IDÉZET(Gandalf_lotr @ 2010.06.27, 15:08 ) *
de itt van egy szösszenet:
-megtámad és csap rád
-ok elkezdek harcolni vele
-ok eltalált, a páncélodon rést talált, és megsebzett.vesztesz 8 hp-t.te jössz.

Tudom hogy nagyon rossz.Így mesélek holott tudnék normálisan is mesélni.Pl valahogy így:

-Közelít feléd és mikor odaér meglendíti kardját
-ok elkezdek harcolni vele.
-a lendítése elsöprő erejű, nem tudod kivédeni.beleszaggat a válladba és felsérti azt.vér buggyan elő.vesztesz 8 hp-t.te jössz.

Igazából egyik sem "teccik". Az én kétforintos hozzászólásom:

1, Minimálverzió
- Nagydarab, veszélyes ipse, konzervben, karddal, támad
- ok, elkezdek harcolni vele
- (dobás) eltalált, 8 HP

2, Nagyfelbontású változat
Leírás, taktikai helyzet rajzban vázolása, mutogatás... Légiharcnál sok ötletet merítettem a korabeli
dokumentumfilmekből, amin fekete-fehér felvételen mutogattak...
Kardos-hősies harcnál is inkább a taktikai helyzet (ki hol, merre áll-harcol) a fontosabb, mint az, hogy
akkor most vállonszúrta, vagy egy visszakezes vágással mélyítette el a mosolyát...
Jó poén lehet, ha valami filmes harcjelenetet megpróbálsz előadni - csak magadnak.

Adios
KLM
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
LadyCrow
hozzászólás 2010.06.28, 00:58

Nachtkäfer
Csoport kép

Még valami...

IDÉZET(Gandalf_lotr @ 2010.06.27, 17:08 ) *
de itt van egy szösszenet:
-megtámad és csap rád
-ok elkezdek harcolni vele
-ok eltalált, a páncélodon rést talált, és megsebzett.vesztesz 8 hp-t.te jössz.

Adott mondjuk a sarki kiskocsma, ahol Karcsi és Pali az x. fröccs / feles / kannásbor után összeszólalkoznak, elszabadulnak az indulatok, előkerül a kés, a radiátoron letört nyakú borsodisüveg és bármi más, könnyű/súlyos testi sértés okozására (az adott állapotban) alkalmasnak ítélt célszerszám. (A valóságban ugye kissé kapatos hőseink szeme előtt nem lebeg egy "ennyi az életerőd" kijelző).

1 - Szóval kezelhető ez a "hagyományos" módon.
- Karcsi kezdeményez, rugós késsel szúr Pali felé. [dobálás, számolás, megvan] a sebzést közöljük Pali játékosának, aki felvési. Jön Pali.
- Pali a sörösüvegcsonkkal Karcsi arcába hasítana [dobálás, számolás, sebek miatti levonások, stb - ezt látványosan elcseszte], Pali kiterül, mint a gyalogbéka. Köv. cselekedet nyilván Karcsié lesz.
- Karcsi, cefre- és harcigőzben dülöngélve jól megcipőzi Palit [dobálás, számolás, megvan] a sebzést közöljük Pali játékosának, aki felvési.
- stb.

2 - Vagy kezelhető úgy, hogy a mesélő pl. nem mondja el, hogy ki-hány pontot vonjon le (legfeljebb a sérültek esetleges kockalevonásokat teszi hozzá) hanem szépen magának dokumentálja a játéktechnikai b@szt (akár szigorúan a szabályok szerint, akár lazán, józan paraszti ésszel), majd leírja a játékosoknak, hogy - az adott részeg állapotban, a wc-világításos, füstös placcon - hogyan érzékelik karaktereik a történéseket. Pali az oldalába kapott egy szúrást; fáj, zsibbad, vérzik, csávókánk remeg, émelyeg és szédül, nincs abban az állapotban, hogy felmérje, mennyire súlyos a sérülése. A játékosa tehát nem a pontjaiból fog bűvészkedni, hanem ezekre a leírásokra kell hagyatkoznia és reagálnia. Így máris érdekesebbé válik a dolog, és külön izgalom, hogy - ahogy a valóságban is - a karakter által elszenvedett valós sérülés lehet jóval könnyebb, vagy épp súlyosabb, mint amit ő ebből az adott szituban levesz.

Namost, nyilván egyik megoldás sem jobb a másiknál (ízlés dolga, én az utóbbit kedvelem). De ha nálad az első verze nem jött be, talán a másodikkal nagyobb szerencséd lehet.

A hozzászólást -LadyCrow- szerkesztette a következő időpontban: 2010.06.28, 01:00
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz

108 Oldal V   1 2 3 > » 
[VÁLASZ][ÚJ TÉMA]
2 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (2 vendég és 0 rejtett felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2010.09.08, 06:29
[AntiSpam]

Copyright 1997-2009., RPG.HU - Minden jog fenntartva.
Impresszum
[CENTER.HU Hosting]