RPG.HU

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

6 Oldal V   1 2 3 > »   
[VÁLASZ][ÚJ TÉMA]
> Felejthetetlen karakterek, avagy unokaink is meselni fogjak....
Ratface
hozzászólás 2010.05.16, 14:48

Rendszeres fórumozó
Csoport kép

Csoport: Fórumita
Regisztrált: 2002.09.27

OFF:
IDÉZET(Fonky_Family @ 2010.03.14, 13:54 ) *
Miért játszik mindenki ezzel a hígf*s Magussal? smile.gif
Na mindegy...

Barátom^^.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Areios
hozzászólás 2010.03.15, 13:59

Rendszeres fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2009.12.09

kedvenc fantasy karakterem eddig egy Rekviem (igen a magyar rekviem) ősmágus volt. (bár az ősmágia részét codex szábállyal toltuk)
Asztrál és anyagmágiára ált rá leginkább és egy forró vérű jóképű déli középnemesi család sarjaként elég sokmindenbe belekeveredett, főleg azért mert képtelen nem megálni, hogy szép nőket el ne csábítgasson. (nem feltétlenül az ágyba csak maga az udvarlás és ezzel együtt járó dolgokat szerette nagyon) Igazi szélhámos lett belőle, amolyan szociális animal. Ő intézett egy valag dolgot a csapatnak, és természetesen elcsábította az egyik karaktert, és azért is lett maradandó mert ezek felett elszoktunk suhanni de most lejátszottuk rendesen, és egyszerre vol furcsa meg nagyon állat ilyet kijátszani rendesen. Szerencsétlen egy rossz dobás sorozat után ketté lett vágva egy féldémon által. (utálom a kockákat)
RIP
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Ez3kiel
hozzászólás 2010.03.15, 01:01

Újdonsült fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2007.07.01

Eddigi egyetlen igazi életút karakterem, Toran Wulfsbane (később Toran Stark) volt, akit szegény játékosaim már anyira tálnak hogy az leírhatatlan a drága mesélőm és csapattársam viszont jókat mosolygott rajta. Régimódi Magus ETK mese, a csapat felállása alapból nem szokványos: egy ha jól emlékszem toroni wier fejvadászból lett Elana paplovag volt a csapattársam.

És hát ő mellé jött a Toran, aki egy ereni nemesúr unokája (bár ez csak jóval később derült ki), Abasziszban születik, anyja meghal, belőle utcagyerek majd könnyűlovas lesz az aszisz seregben. Itt találkozik egy lovaggal aki maga mellé veszi kitanítja stb. Majd a gyors fordulatok: sérülten elkerül egy Elana kolostorba, meggyógyítják, szerelmes lesz, ott marad. Jön a csúnya nagy Orwellánus paplovag a csatlósaival, leölnek/elrabolnak mindenkit Toran kap egy fattyúkardot a szívébe és bennég a kolostroban, na reggelre van is egy kiválasztott a csapatban.

És a poénok: Túlütés 1: gyümölcslevet tartalmazó korsó (mert nem volt hajlandó alkoholt inni) kocsmáros ellen. Túlütés 2: fejről lekapott sisak a soha nem látott apuka ellen (itt kezdett elegem lenni a "00" dobálásból tongue.gif)
Sajnos lovagnak kicsit túl lobbanékony volt (ezt szinte minden töketlenkedő kocsmáros, inas és olykor a drága csapattárs is megérezte), viszont komoly röhögések tárgya olt mikor egy kaland erejég először a paladin testébe, majd egy wier boszorkányéba kerültem miköben előbb a boszorány,majd egy hegyi ork élveze a testemet. Furcsa mód a mesélőnk (egy kedves ifjú hölgy) úgy tűnt perverz örömét leli abban hogy a boszorkánya élvezkedik a karakterem testében.

És amiért utálják a játékosaim: Ha felbukkan biztos hogy szívni fognak. Másrészről volt már játékosom (arel pap) aki bár nem szandékosan de egy játék alatt legalább 2-3 alkalommal hátbalőtte ("01" rulez)
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Fonky_Family
hozzászólás 2010.03.14, 14:54

Régi fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2007.01.28

Miért játszik mindenki ezzel a hígf*s Magussal? smile.gif
Na mindegy...
Az én felejthetetlen karakterem vampire játékban volt. Fény kígyója. Rengeteg kapcsolata volt, mindenféle körökben. Több alteregója is volt, amik mögé bújva éldegélt. Sajnos kegyetlen mesélői butaságok miatt elpusztult szegény. Jó sokáig játszottam vele, ami azt jelenti, hogy olyan 6 kalandban szerepelt. Jó volt hazudozásból, mások befolyásolásából, illegális cuccok beszerzéséből, rossz volt sebzéstűrésből és harci skillekből.
R.I.P.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Wolio
hozzászólás 2010.02.10, 09:57

Rendszeres fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2005.10.31

Hellosztok
én Káoszban állítottam össze egy nagyon érdekes karaktert felvon.gif
gnóm tűz varázsló, számszeríjjal és harci kalapáccsal...
emellett vér láttán rosszul lesz, és betegesen hazudozó...

múltkor egy kastélyt járt végig láthatatlanul (többiek el voltak kapva) első embert aki felfigyelt rá torkon lőtte, de hogy ne legyen feltűnő halott egy terem közepén, betuszkolta egy függöny mögé, és úgy oldotta, meg hogy megálljon, hogy harci kalapáccsal beverte a halott fejét egy lőrésbe, de persze többször elöntötte a rosszul lét, és a halott végén nem, csak véres volt rohog.gif

másik alakalommal mikor megtámadták a csapatot, elrohant a nagy hatalmú varázsló njk-hoz, hogy segítséget kérjen...de nem bírta megdobni betegesen hazudozását...így segítséget, nem bírt kérni..."Persze mindenki jól van, épp haverkodnak másokkal" ő meg nem volt olyan bátor hogy egyedül visszamenjen... ugri.gif
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Shiwo
hozzászólás 2010.01.25, 13:05

Rendszeres fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2004.11.26

mesélő engedélyével smile.gif

(szerintem nem olyan durva engedmény, mintha kráni elfet vagy Ahan'NataKhan fejvadászt engedett volna, mint jónéhány mesélő..)

A hozzászólást -Shiwo- szerkesztette a következő időpontban: 2010.01.25, 13:08
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Sqiliah
hozzászólás 2010.01.25, 12:16

Újdonsült fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2010.01.24

Gnome bárd??
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Shiwo
hozzászólás 2010.01.22, 09:09

Rendszeres fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2004.11.26

nekem is akad d20-ra egy eléggé érdekes karakterem..

kahrei származású gnóm...aki bárd..lévén a d20 szerint a gnómok színvakok, ezért iszonyatosan brutális színkompozíciója van a ruházatainak, teli mindenféle élénk színekkel, melyek nem passzolnak egymáshoz..legalábbis az emberi ízlésvilág szerint...ehhez járul egy hózentrógeres gatya..és a hangszere egy, a legkifinomultabb kahrei mechanikával készült tangóharmónika..
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Clevyon_Merroth
hozzászólás 2010.01.12, 15:05

Érdeklődő fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2005.01.24

Most én is megosztanám Véletek kedvenc karakteremet... (M.A.G.U.S., bár sok más világban "létezik" alteregója...)

Amenar, a félelf bárd, akit elf anyja még csecsemőkorában tett le apja küszöbére,- akit, amint ifjú legény cseperedett belőle, ki is penderített, minden vagyon nélkül, eztán tanulta el mesterségét. Egy gyermekkori sajnálatos lovasbalesetnek köszönhetően állandó képzeletbeli társa lett Bodri, amit egy fából faragott sas figura képében hordoz mindenhová, szeme fényénél is jobban becsülve. Persze Amenar meg van győződve róla, hogy a sas valódi, elbeszélgetnek egymással, időnként a KM vezeti félre, illetve rá a helyes útra. Bárgyú tekintetéért és leányos vonásaiért megvesznek a fehérnépek, de nem az a szoknyapecér fajta. Nőként kifejezetten élvezet ilyen karakterrel kalandozni.
S ehhez a JK-hoz társul általában egy mamlasz, elég alacsony intelligenciájú alkoholista ork, egy büszke és sértődékeny dartonita pl, meg egy már-már nekrofil hajlamokkal megáldott nekromanta leányzó.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Xiryah
hozzászólás 2009.10.29, 22:52

Újdonsült fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2009.10.27

Mi abszolút M.A.G.U.S. pártiak vagyunk, és akadnak érdekes, nem ritkán egyesen röhejes esetek.

Az egyik ilyen, amikor az ötödkori, álomkristályból előhívott kyr puszítóm és a nyolcad kori kráni fejvadász a kegyetlenül naiv elfendeli uralkodó kérésére elindulnak Kránba, hogy megmentsék az uralkodó húgát. Első kalandunk volt (én spec akkor játszottam először).
Villogtatja a kráni vértet és a Megtartó csak a sikeres gyorsaság próbámnak hála nem vette észre a jeleket. Mondani sem kell, hogy a fejvadászt már szemmel megölték, mert már a szeme sem áll jól, és kleptomániás, de a KM valahogy mindig eltolta az INT próbát. rohog.gif
Eljutunk Kránba. A fogadóban biztos, ami biztos közös szobát veszünk ki (majd vki a padlón alszik címen). Lemegy sörözni egyet, és megkörnyékezi egy vámpír. Megússza, feljön és elmeséli a dolgot. Nekem nem szimpi a fickó. Kopogtatnak az ajtón (JK1: a fejvadász, JK2: a pusztító, NJK: a vámpír).
JK1: Ki az?
NJK: Csak én, jóuram.
JK2: Ne, ne, ne. - és közben hevesen rázza a fejét.
JK1: Jöjjön csak be, nyugodtan.
Azt hittem, ott fekszünk meg. Volt nálam minden: idegroham, hisztéria, anyázás rendesen, de hát mit lehet tenni, már behívta... ÁÁÁÁÁÁ normaalis.gif
A KM meg kért 5 perc szünetet, mert nem bírt mesélni a röhögéstől.
Kaland vége felé járunk (a fejvadsáz túlélte a vámpírt, csak akkor még nem tudtuk, miért, mert mindenki elvétette az állóképesség próbát), túléltünk pár dolgot, megmentettük a hölgyeményt, a fogadóban látott elfet is kihoztuk (akit később elraboltak), ha már arra jártunk.
Hogy teljesen jól érezzük magunkat, megjelenik a hegyek alatti járatokban egy shi-kris. Para, tuti halál. A KM remekül bemeséli. Mire a harmadik szintű fejvadászunk: "Rohamozok!". Újabb szünet, újabb röhögőgörcs.
A KM nagyon jó fej volt, és mindenki túlélte a dolgot, mert a shi-kris azt a parancsot kapta, hogy vezessen le minket a járatokba, de nem ölhet meg, mert a felettesei szerint remek káoszfattyak leszük majd.

A másik egy kevésbé parás, de remek kaland volt, amit tegnap fejeztünk be. Én egy 6. szintű dorani félelf varázslóval voltam, volt velem egy tigris khál és később hozzánk csapódott egy Rend-Halál jellemű kráni fejvadász, aki mindenkit átvert. A kaland tele volt emlékezetes pillanatokkal, elképesztő beszólásokkal és nem egyszer fetrengtünk a nevetéstől. Nagyon megszerettem azt a khált. smile.gif Igazán aranyos volt, ahogy két kétkezes pallossal (20-as erő) vadállat módjára harcolva mindig megvédte a varázslónőm életét (aki ezek után mindig összerakta - főleg a 01-es támadója után, mikoris félig kibelezte magát pallossal), de egyébként egy 2 és fél méteres, 200 kilós színtiszta szeretet és naivitás. A kaland végére megkaptam a sebgyógyítás Mf-et, mert majdnem minden este össze kellett raknom egy törött csonját. Szó ami szó, a szívemhez nőtt az a nagymacska, akit Párom remekül kijátszott. rohog.gif
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Zeratul18
hozzászólás 2009.05.13, 14:03

Érdeklődő fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2009.04.25

Haverom Starcraft regényéből részlet:

Raynor elindul az egyik frissen lelőtt zerg felé - valami érdekeset lát a tetem alatt - Egy százados hátulról megszólal - "Uram, nem ajánlom! lehet hogy még félig észnél van! ez vesz6élyes móka!"
reer raynor frappáns válasszal - "Idedobná a bal zsebéből a kártyát?" - A százados ledöbben hogy a Parancsnok tud a hazárdjátékszenvedélyéről de odadobja a paklit majd megszólal: "A zegeket lőni szokás nem kártyázni hívni!"- Raynor rögtön válaszol: - "Most figyeljen százados" - és egy erőteljes dobással a földbe dob egy lapot. Pár másodperc múlva a talajból vér szivárog felfelé. A bakák raynor kíséretében odarohannak és körülállják. Raynor kihúzza a lapot a talajból és megszólal. - "A pikk ász halálos!" - mire a bakák röhögésben törnek ki.

lehet hogy így nem olyan poén de lezakkantam az ágyamról amikor olvastam.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Gavesz
hozzászólás 2009.04.16, 12:34

Újdonsült fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2007.06.28

Tiszteletem!

Pár évvel ezelőtt, volt szerencsém mesélni egy nagyszerű partinak. Volt egy elf harcos, némi mágikus támogatással (olyan vezető, komoly megfontolt tipus), egy elf íjjász, (erős szarkazmussal megáldva), egy ogár barbár, ("meg lehet enni?" "és miért baj az h ember?" mentalitással), ill egy vadmágus tundérke (hiperaktív, lelőhetetlen, és nem kevésbé idegesítő...)

Az ogár és a elf íjjász napi 24 órában egymás vérét szívták, vagyis a tünde piszkálta szegény behemótot, aki rendszerint erre előkapta a kétember méretű csatatbárdját, és végig üldözte társát a városon, mezőn, vagy épp egy csontikkal teli kazamatába... A tündérke ilyenkor előszerettel gáncsolta ki hol egyike hol másikat különböző indákkal, vagy lepte be őket egy nagy adag bogárral gyagya.gif a harcos elf pedig nem győzött rendet tenni köztük.

De a legszebb mégis az volt amikor valamelyik kaland során, valami uraság Wyvernjére kellett vigyázniuk, aminek a kedvenc csemegéje a csoki volt, amivel lelehett nyugtani, ha nyűgös volt. Ez önmagában nem nagy szám, csak pár alkalommal később, mikor túl a legtöbben már nem is emlékeztek erre a mellék küldire, el kellett menniük egy feketesérkányt meggyőzni arról h segítsen nekik, ami azért elég öngyilkos feladat. Na a barlang előtt a következő játszódott le (JK1: elf harcos, JK2: Íjjász, JK3: ogár, JK4: tündérke):
JK1: Senki meg ne sólaljon, hagyjatok engem beszélni. Sőt a legjobb az lenne h ha még levegőt se vennétek.
JK4:(idiótán vigyorog magában)
JK3: Méé' nem zabáályuk meg?
JK2: Jah, tényleg ennie kellene valmit ennek a marhának, mert az agyát már rég felemésztette...
JK4:(továbbra is vigyorog)
JK3: Táskáát csínálóók belőőled! (üvölti)
JK1: BEFEJEZNI! Mielőtt még elkezdenétek! (próbálja túlharsogni a méretes ogárt)

(ekkor a barlangból hörgés hallatszik, és dübörgő léptekkelmegindül bentről kifelé valami. Meglepő módon a Sárkány úr jelenik meg a bejáratnál, dobnak egy sorspróbát: Jó sors jön össze, ergó a sárkány nem támadja meg őket, hanem egy sárkány nyelven szólítja meg őket, amit ugye nem nagyon értenek)
JK1: (itt valamit elkezd mondani elf nyelven, de már nem tudom idézni, lényegében próbálja előadni jövetelük célját)
(a monológ közben JK3 közbeszól)
JK3: Mennyi húús! Üssük agyon és együk meg! (mondanm sem kell, a levegő megfagyott, és sajna a sárkány nagyon is értette h mit mondott jk3. A szeme szikrákat hányt. Aztán arre lettünk figyelmese, h a tündérke még mindig idétlenül vigyorog, majd:
JK4: Csokit? (és azzal elővesz egy marák csokit a kis táskájából)

Hát azzonnal beugrott a wyvernes küldi, meg mindne és jó 10 percig röhögött a banda bigsmile.gif

Így leírva nem üt annyira, de ott, akkor, váratlanul, nagyon betalált lol.gif
Szóval emlékezetes társaság volt smile.gif Manapság is néha össze járunk még, de sajna nem tudunk olya sűrűn mint régen sad.gif

További szépnapot sor2.gif sor2.gif sor2.gif
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
blaisec
hozzászólás 2009.03.08, 23:35

Törzs-fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2003.12.18

IDÉZET(Vasfarkas @ 2008.12.18, 10:46 ) *
Udv!

Haaat en is tudnek meselni.
De a kedvencem akkor is jobaratom alkoholista sor2.gif sor2.gifsor2.gif torpe tolvaja. Adott egy tok vegyes osszetetelu parti, szokasos keresd meg stb kuldetessel.
Ki kell nyitni egy ladat, megy a keres a tolvajnak, hogy lenne oly kedves.
Erre a tolvaj: Ma meg nem hivtatok meg egyetlen korso sorre sem, most en legyek nektek kedves?
De konyorgom, egy korso sorre valami romvaros kellos kozepen?
Tolvaj valasza: A zombiknak is kell valahol mulatniuk, biztos van kocsmajuk. Erre elment keresni egy kocsmat.
Mi meg loholunk utana, ovjuk, mert csak o volt kepes kinyitni azt az atkozott ladat.
Erdekes, hogy neki is csak akkor sikerult, amikor mar tokreszeg volt.

Ez jó, emlékeztet egy pancser Ravenlofti varázslómra, aki ráadásul meglehetősen tehetségtelen irodalmár is volt, versei teljesen értelmetlenek voltak saját lázálmairól szóltak, ő valós és nem valós félelmei elől az alkoholizmusba menekült. Kedvenc mondása ha csak félrészeg volt: akkor idézek... Persze a társai féltek előre ettől, mert ilyenkor mágiája kiszámíthatatlan volt, versei nemkülönben, ilyenkor kezébe nyomtak valami alkoholt: Ne idézz inkább igyál. Ő meg seggrészegre itta magát. Sok kalandot átvészelt varázslás nélkül, aztán csúnya végzete lett.

Másik jelenleg is élő karakterem Ravenlofton, egy kísértett festő (szintén varázsló- csak őátalakító) Ő totál bénán fest, ám ha transba esik akkor mesterműveket alkot, amelyek kicsit morbidak , de nagyon élethűek... Az alapanyagok közt sem válogat, ami kezébe kerül azzal és oda fest. (Társa félelemtől telerondított alsóneműjével például, tökéletes mesterművet készített ami ha az alapanyag nem az lett volna ami több ezer aranyat ért volna 2. kiadású advanced dungeon and dragonst használjuk Ravenloftra 1- est dobtam, mesélő kért még egy dobás az is 1-es lett... )
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Kenyerge
hozzászólás 2009.03.04, 15:39

Újdonsült fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2009.03.02

Életem talán legfelejthetetlenebb karakterét egy minden rendszert nélkülöző játékra sikerült megalkotnom. Erős rend jellemmel és természetimádattal a csapatban egyedülállóként viselt elveket, mik cseppet megnehezítették az összetartást, míg a tagok rá nem jöttek hogy tudják kijátszani a csata közepén inkább kismacska sebét kötöző óriás mániáit. Két lélektükörképpel, a farkassal és sólyommal minden szempontból nélkülözhetetlen volt, ugyanakkor a félszerzet tolvajra is számítottak a többiek, kinek keze ragadt mint az enyv. Nem egyszer lopott meg engem is, s már épp ütöttem volna agyon, amikor az elf felderítő saját magam ellen fordított, s nekem szegezte a kérdést: "Hogy bánthatok valakit, aki a túlélése érdekében lop." Rátapintott a karakter gyengéjére, s attól a ponttól én vertem meg mindenkit, aki nem tetszett a félszerzetnek, mert ugye a félszerzet csak a túlélése miatt lop, a rossz arcúak meg direkt tapossák(?!) le a virágokat semmi ok nélkül. tongue.gif

Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Diok
hozzászólás 2009.02.22, 03:42

Rendszeres fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2009.01.17

Bevallom egyik favorit karakterem egy ordani tűzvarázsló. Egy 12 éves kislány élet jellemmel, beteges mindenkiről jót feltételező naivsággal. Játék közben derült róla ki, hogy mekkora pancser. Kalandonként egy 01 átlagosan megejtett, és ehhez olyan béna célzó és támadó dobások társultak, hogy a többiek egy fához kötve kívántak megszabadulni tőle. Egy istencsapása volt egy kétbalkezes szerencsétlen pancser. 80%-kal buktam vele a képességpróbákat, mondjuk öt átlag alatti képességet dobtam neki. Mára NJK és négy év elteltével a Sheral északi tövében kalandozik egy kis csapattal, (ő a központi szereplő a kalandmodulban) legutóbb akkor látták mikor egy dinoszaurusz féle repülő szörny felkapta és az erdő másik felén dobta le szerencsétlent.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Diok
hozzászólás 2009.01.18, 00:00

Rendszeres fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2009.01.17

Nekem is van egy igen különleges csapat-elképzelésem. Egyszer felvetettem, hogy ha akarnánk esetleg még egy csapatot indítani, (ha meguntuk az adott karikat csináltunk egy másik csapatot amíg kedvet nem kaptunk a régiek folytatásához) akkor azt én végig mesélem (váltó-méslős KM volt) és hozzá tettem, ha akarnak dogozzanak ki új fajokat osztályokat ha ötletes és kreatív jöhetnek avval. Tíz perc múlva tervezhettem kalandot a kengyelfutó gyalogkakukknak egy szekrénynek egy bohócnak meg egy kyr pusztítónak. Persze nem tettem.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Vasfarkas
hozzászólás 2008.12.18, 10:46

Újdonsült fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2005.05.02

Udv!

Haaat en is tudnek meselni.
De a kedvencem akkor is jobaratom alkoholista sor2.gif sor2.gifsor2.gif torpe tolvaja. Adott egy tok vegyes osszetetelu parti, szokasos keresd meg stb kuldetessel.
Ki kell nyitni egy ladat, megy a keres a tolvajnak, hogy lenne oly kedves.
Erre a tolvaj: Ma meg nem hivtatok meg egyetlen korso sorre sem, most en legyek nektek kedves?
De konyorgom, egy korso sorre valami romvaros kellos kozepen?
Tolvaj valasza: A zombiknak is kell valahol mulatniuk, biztos van kocsmajuk. Erre elment keresni egy kocsmat.
Mi meg loholunk utana, ovjuk, mert csak o volt kepes kinyitni azt az atkozott ladat.
Erdekes, hogy neki is csak akkor sikerult, amikor mar tokreszeg volt.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Fulgore
hozzászólás 2008.12.18, 09:32

Rendszeres fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2002.04.04

Sziasztok.

Van már vagy 8-9 éve. Km-ként kitaláltam, hogy az elf-aquir háborúk idejében mesélek és indítok egy kampánymesét. Kb. 1 hónapig készültem. Térképeket rajzoltam, hátteret generáltam, leírtam egy kisregényt a szerintem vélt akkori állapotokról. A játékosok a bestiből csináltak karikat ca. 10. szintre. Na ez volt az a szál, amire nem áldoztam elég figyelmet és időt. Eljött a nagy nap. Akkor szembesültem a következőkkel: volt egy sötét elf íjász, egy ghoragg barbár, egy sytix harcos (4 karral ismétlő cselezni...), egy xing kardművész... A játékosok széttápolták a karikat (én pedig az ellent). Na mindegy. Gondoltam belekezdünk a mesébe. Összemesélés után 1 órával lementünk cigizni. Ez nálunk kötelező hagyomány volt. Akkor megbeszéltük, hogy ezek a karik elmeroggyant alkotások és igazából nem is szeretnének velük játszani, mert túl erősek és nem is érzik a karik ízét stb. Csak azért csináltak ilyen karikat, hogy alkalmazkodjanak a Km ötletéhez. Megköszöntem a részvételt. Elővettük a rég bevált kedvenc kalandozóinkat, visszaléptünk az ynevi jelenbe és folytattuk a játékot. Aznap este más mesélt. Akkor szakadt meg a 2 évig folyamatosan mesélek dominancia... Azóta legalább más is mesél magust, nem csak én rohog.gif.

sor2.gif -t a haveroknak.

Sautia Fulgore

A hozzászólást -Fulgore- szerkesztette a következő időpontban: 2008.12.18, 09:38
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Leophane
hozzászólás 2008.12.17, 19:29

Törzs-fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2007.12.11

IDÉZET
Nem tudom, hogy el fog e jutni ez az elképzelés a megvalósításig
És ezen kívül nem tudni, egy 300 kilós versenyző hány sarokig jut az inkvizíció(k) fegyveresei elől menekülésben, de amúgy értékelendő ötlet. rohog.gif
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Beast
hozzászólás 2008.12.17, 13:25

Ancient Evil
Csoport kép

Regisztrált: 2002.05.29

Még nagyon-nagyon régen ADnD-s időkben nálunk is felmerült erre az igény.
...az én zselékockám nem aratott osztatlan siker.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
HarkonneN1
hozzászólás 2008.12.16, 00:58

Rendszeres fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2003.06.25

Na be is futott az első élmény a szörnypartyval kapcsolatban, amin nagyot derültem.

Már előadtam a szörny-partis ötletet a csapat nagy részének és néhány jó ötlet után (hárpia, gargoyle, stb.) befutott az a karakterötlet, amin vagy fél órát röhögtem, az egyik játékos egy intelligenciával bíró panthal masszát kíván megszemélyesíteni (természetesen egy kisebb példányt kell elképzelni)! rohog.gif Na ezen, kb. mint az anime rajzfilmekben, dobtam egy hátast. Azóta már azt is "kidolgoztuk", hogy szükség esetén hogy fog elvegyülni az emberek között(kinöveszt a megfelelő szervekből egyet-egyet, és egy kb. 300 kilós, lógó hájú fickó képében fog mászkálni), előtörténetként pedig azt röhögtük össze, hogy a Shoggothok leszármazottjaként a nagy Cthulhu igéjét fogja hirdetni yneven (kár, hogy senkinek egy lövése nem lesz arról, hogy az ki, dehát próbálkozni azért kell lol.gif ). Nem tudom, hogy el fog e jutni ez az elképzelés a megvalósításig, de elég vicces ahhoz, hogy egyszer megpróbálja az ember.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Leophane
hozzászólás 2008.12.15, 18:24

Törzs-fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2007.12.11

Nekem pedig Narnia jutott az eszembe, ahol ilyesféle könyvcímek vannak: "Is Man A Myth?" rohog.gif

Ajánlom a Tuan kiadó új Bestiáriumát ha m.a.g.u.s.-ban szeretnéd megvalósítani. Segít szörnyet csinálni, meglevőből karaktert (például erdőpille).

Én eldöntöttem, már régen, hogy lesz egy olyan világom ahol az egyik karakter a fehér lovon ülő, kicsit hisztis és tanácstalan, de jóképű (csak pattanásos) szőke herceg, a másik a szkeptikusan kötöszködő lova, a harmadika ló fején ülő szószátyár varangy és a dicső herceg vállán egy tündér üldögél vihorászva. Ekkor a hű kutya beleköt a lóba és ekkor mindegyikük döbbenetére a bölcs öreg tölgy is hozzászól a vitához az út mentén.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Krynn
hozzászólás 2008.12.15, 16:49

Törzs-fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2006.12.26

IDÉZET(HarkonneN1 @ 2008.12.15, 15:16 ) *
Mivel más topikba nem illik bele ezért ide írom.

Tegnap a Gonosz Halott 3. részének nézegetése közben fogalmazódott meg bennem a gondolat (biztos a sok beszélő csontváz láttán), hogy milyen lenne egy olyan kalandozó csapatot indítani, aminek a tagjai bestiáriumi szörnyekből állnának felvon.gif (pl. személyiséggel felruházott csontváz, elementál, alakváltó, valamilyen állatember, megelevenített páncél, goblin, akik mondjuk mind az egyik főgonosz dungeonjében laknak, de azért képesek olyan alapvető dolgokra amikre egy karakter is). Ahogy belegondoltam, milyen lehet ezekkel játszani majd leszakadtam a székről a röhögéstől (pl. mondjuk a személyiséggel is felruházott csontváz megpróbálja megértetni a paplovaggal, hogy nem ő nem ellenség rohog.gif, vagy a barlangi-goblin íjász első összecsapása nappali verőfényben "Várj, mindjárt eltalálom! Mindjárt meglesz!" ).

Tudom, hogy az ötlet elég bugyuta (mondhatni gyerekes), de annyira megtetszett, hogy szerintem kipróbálom a csapatommal, és majd meglátjuk milyen élmények születnek belőle. Az emlékezetes pillanatokat majd itt megírom.

Edit: Apropó, ha nem én vagyok az első akinek ez eszébe jutott, és valaki már próbálkozott hasonlóval, az leírná a tapasztalatait. Előre is köszi.

Én warcraft rpg-ben meséltem egy ilyen partinak, de az egy kicsit más, mivel az orkok, stb-k alapból nem a bestiárium lapjaira korlátozódtak. A csapatban volt két troll, egy minotaurusz (tauren), egy ork és egy goblin. Később a goblint vivő játékos (újra)csatlakozott egy személyiséggel rendelkező élőholttal, a minotaurusz játékosa meg egy medve-emberrel (pandaren). bigsmile.gif

Tapasztalataim közül nekem az volt a legmeghatározóbb, hogy annak ellenére, hogy ennyire sokféle fajjal jöttek, nagyon gyorsan összeszoktak - önmagukhoz képest is, tudom, mert meséltem már ennek a csapatnak hagyományos felállásban sokszor. Alapból jópáran a törzsi életmódban szocializálódtak, és a becsület, testvéri összetartás, stb. a kezdetektől jött. Ezen felül gyak. a világ nagyobbik fele kivetette őket magából, akármerre jártak csak magukra számíthattak, legtöbben állatoknak vagy szörnyeknek tartották őket.

Még egy paplovagot bemeséltem amolyan fél-szövetséges njk-nak (éppen megegyeztek a céljaik), akit végülis csak kinyírtak követőivel együtt (valahogy nem találták a közös hangot bigsmile.gif ).

Ja, és még valami, nagyon kell figyelni az élőholtakra, mert rengeteg szempontból különleges bánásmódot igényelnek. Velük (vele) volt a legtöbb csapaton belüli szociális interakciós probléma is (ugye nem szerencsés, hogy az élőlényeket pusztán húsnak és életenergiának tekintette tongue.gif ). Szóval ha már élőholtak, akkor legyenek csak élőholtak szerintem, az is mókás - vampírok már uncsi, legyen változatosabb. wink.gif
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
RedSign
hozzászólás 2008.12.15, 15:52

Régi fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2004.09.21

Nekem a Dungeon Keeper című játék ugrott be egyből a leírás alapján... felvon.gif
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Bulldy
hozzászólás 2008.12.15, 15:41

Régi fórumozó
Csoport kép

Csoport: Moderátor
Regisztrált: 2006.02.16

Javaslom az AD&D-hez íródott Reverse Dungeon kalandmodul felkutatását, pont erről szól!

Bulldy
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz

6 Oldal V   1 2 3 > » 
[VÁLASZ][ÚJ TÉMA]
2 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (2 vendég és 0 rejtett felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2010.09.08, 06:39
[AntiSpam]

Copyright 1997-2009., RPG.HU - Minden jog fenntartva.
Impresszum
[CENTER.HU Hosting]