RPG.HU

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

39 Oldal V   1 2 3 > »   
[VÁLASZ][ÚJ TÉMA]
> Fejlesztés Workshop
Lord_Dzsuva
hozzászólás 2010.03.24, 20:47

Rendszeres fórumozó
Csoport kép

Csoport: Fórumita
Regisztrált: 2007.08.06

IDÉZET(stargazer @ 2010.03.24, 20:11 ) *
oké

egyelőre a regisztrációkat felfüggesztem, tegnap még működött.
jelentkezem ha újra működik.

Ave

Legalább a hozzá tartozó FÓRUM-ot nyisd meg, hogy a már meglévő és felbukkanó tagok között és közted legyen valamiféle információáramlás, vagy magára az onlinerpg.hu-ra rakj ki valami hírt-hírdobozt tájékoztatás félét (mivel már beinjektáltam a köztudatba a linket bigsmile.gif osztán nem akarok csuklani agyba főba bigsmile.gif )
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
stargazer
hozzászólás 2010.03.24, 20:11

Törzs-fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2003.12.25

oké

egyelőre a regisztrációkat felfüggesztem, tegnap még működött.
jelentkezem ha újra működik.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
stargazer
hozzászólás 2010.03.24, 18:38

Törzs-fórumozó
Csoport kép

hi!

igen, valszeg az a gond, de azért biztos ami biztos lecsekkolom nehogy valami más miatt legyen.

nem, valami más a gond... még nézem...

A hozzászólást -stargazer- szerkesztette a következő időpontban: 2010.03.24, 18:40
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Glowface
hozzászólás 2010.03.24, 18:30

Régi fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2001.08.31

A webphone nekem nagy piros "sikertelen bejelentkezés" feliratot produkál, ami alatt még 1-2 másodpercre megjelenik egy kapcsolódás felirat, majd eltűnik.
Portokat engedélyezni / a webphonehoz "irányítani", meg a routert piszkálni, vagy tűzfalat konfigurálni még nem volt kedvem, és "egy virtuális szervert" beállítani meg azt se tudom, hogy lehetne, szóval lehet, hogy az a baj.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
stargazer
hozzászólás 2010.03.24, 18:25

Törzs-fórumozó
Csoport kép

hi!

hümm hümm hümm...

konzultálok ez ügyben az illetékessel. mondjuk igen, belinkelhetem a minden routerre tartalmazó leírást is, de az is tény hogy nem csak ennek szokott kelleni. egy csomó más dolog is van ami igényli a portforwardot. sztem meglehetősen kicsi a veszélye ennek a portforwaldolásnak, legalábbis nekem még soha nem lett belőle bajom. de utánanézek a veszélyeinek.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Lord_Dzsuva
hozzászólás 2010.03.24, 18:09

Rendszeres fórumozó
Csoport kép

IDÉZET(stargazer @ 2010.03.24, 17:52 ) *
hi!
.................................
nem nagy nethuszárok? smile.gif dehát böngészni biztos tudnak nem? a mai világban... smile.gif

Ave

Nos már meg is találtam a sarkalatos pontját az egésznek van ugyi a web telefon ha nem tud kapcsolódni akkor birizgálni kell a portokat nos ez már a én társaságomnál kizáró ok kapásból és alapállásból nem fogják birizgálni a portokat és a tűzfaluk sem véletlenül van a gépen (én még átállítgatnám, megjegyzem nem szívesen és nálunk sem hobbyból van tűzfal a gépen)

Elsőre ennyi a rövid észrevételem bigsmile.gif (ja és már most birizgálnom kéne a portokat, ám egyenlőre nem teszem)
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
stargazer
hozzászólás 2010.03.24, 17:52

Törzs-fórumozó
Csoport kép

hi!

na az jó lenne, én is épp kerestem az itteni aláírásomat hogy hol tudom átállítani, de nem sok sikerrel jártam. kicsit később majd megpróbálom BePével megdumálni hogy a főlapra is kerüljön majd valami szösszenet a dologrol.

nem nagy nethuszárok? smile.gif dehát böngészni biztos tudnak nem? a mai világban... smile.gif
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Lord_Dzsuva
hozzászólás 2010.03.24, 17:41

Rendszeres fórumozó
Csoport kép

IDÉZET(stargazer @ 2010.03.24, 17:18 ) *
hi!
...............................

sztem ha nem okoz akkora "melót", nyugodtan regisztráljátok magatokat, ha másért nem, akkor a hecc kedvéért. legalább látnék valamit hogy működik-e a dolog.

Ave

Nekem nem fog gondot okozni ám a többiek nem egy nagy "nethuszárok" így náluk kérdéses a skypera is csak kényszerből fanyalodtak rá de ha van lehetőség összeülni akkor egyből ejtve van a skype még ha kényelmesebb is lenne bigsmile.gif

Amúgy ha nem zavar néhány RPG fórumra kirakhatom a linket amiket általában látogatok, hátha van még akit érdekel bigsmile.gif
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
stargazer
hozzászólás 2010.03.24, 17:18

Törzs-fórumozó
Csoport kép

hi!

elhiszem én neked, de akkor hadd übereljelek, mert nálam pl annyira vacak volt a net, hogy nemhogy konferencia, még sima 1-1 kapcsolatnál is használhatatlan volt.
msn-t nem ismerem.

a pontok meg persze szubjektívek, dehát mégiscsak korrekt. mert pl ha ő tényleg úgy érzi hogy nagyon rossz volt a mesélés, ezt nem lehet elvitatni tőle. nem kötelező mindenkinek a véleményére adni, de azért ha nagyjábol mindenki ugyanezen a véleményen van, akkor azért az jelent valamit. persze még mindig nem 100, lehet hogy egy másik csapatnak meg nagyon bejön az a fajta mesélési stílus és/vagy kaland ezért lehet az önjellemzésben pár szóban elmondani, ki milyen stílusban mesél, vagy milyen stílusú játékokat kedvel pl.

ha valaki meg rendszeresen mindenkinek lehúzza a mesélését, akkor az is kiderül, és ha akarod, annak a véleményét abszolút figyelmen kívül hagyhatod. más kérdés hogy az minek játszik ha soha semmi nem tetszik neki. mivel ilyen meg sztem nem nagyon van, ezért gondolom hogy nagyjábol mérvadó ez a rendszer.

sztem ha nem okoz akkora "melót", nyugodtan regisztráljátok magatokat, ha másért nem, akkor a hecc kedvéért. legalább látnék valamit hogy működik-e a dolog.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Lord_Dzsuva
hozzászólás 2010.03.24, 14:51

Rendszeres fórumozó
Csoport kép

Ave

"Érdekesen" hangzik akkor ez egy fajat online RPG gyűjtőhely lenne egy "speciális" fórumközösség. Az értékelések amiket említettél azért eléggé szubjektívek bigsmile.gif szóval azok alapján sem lehet rámenni a tutira bigsmile.gif
Azért ha elindul és működik írjál, mert lehet, hogy rápróbálkoznék bigsmile.gif

/OFF azért tisztázzuk (mielőtt még sokan elhiszik amit írtál) a Skypenak nem kell széles sávszélesség kevesebben elketyeg mint az MSN (valamint egy pendriven elfér telepítve és így szinte bármely gépen használható, füles meg így is úgy is kell) . Jelenleg mindenkinek minimál csomagja van a partyból sőt valaki tengeren túl van ennek ellenére 7 résztvevőnél is tökéletesen halljuk egymást bigsmile.gif OFF/

Tiszteletem
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
stargazer
hozzászólás 2010.03.24, 13:03

Törzs-fórumozó
Csoport kép

hi!

ha te csak ennyit szeretnél csinálni, hogy mindig a jól megszokott társasággal szeretnél játszani, és van elég nagy sávszélességed a skype-hoz, és mindig van skype használatára lehetőséged, akkor ez nem a Te oldalad. alapvetően ennél ez sem tud többet, hacsak annyit nem, hogy nem kell hozzá skype, meg semmi csak egy headset, és kis sávszélességen is elvileg frankón megy, idomul a szűk keresztmetszethez.

sztem ennek más az erőssége igazán. a mögötte levő információs rendszer. vagyis ha mondjuk nem csak a saját csapatoddal szeretnél játszani, abban a pillanatban egy más dimenzió a dolog. ugyanis ez egy hely, ahol minden érdeklődő láthatja hogy szivesen mesélnél valamit, amiben ügyesnek érzed magad, vagy szivesen játszanál valamit, amit mondjuk eddig még nem volt alkalmad kipróbálni. és az értékelési rendszer, ami kíméletlenül megmondja milyen jó mesélő vagy játékos vagy. ez alapján válogathat magának az ember hogy kinél szeretne játszani, és ha már eléggé kiforrott a dolog, és elég sokan vannak benne, és elég ideje megy hogy értékelhető információt nyújtson, akkor lehetőséget tud majd adni a profi (hivatásos) mesélésre.

kb. ennyi. meg még biztos van más is de most hirtelen ennyi.

ja a fórum még nem működik.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Lord_Dzsuva
hozzászólás 2010.03.24, 12:38

Rendszeres fórumozó
Csoport kép

IDÉZET(stargazer @ 2010.03.23, 22:55 ) *
üdv!

ha valakit érdekel, elkészült az oldalam rpgonline.hu, amiről már régebben beszéltem itt ötlet szintjén, talán még emlékszik rá valaki. lehetővé teszi hogy online lehessen konferenciabeszélgetés által szerepjátékozni, mindenféle installálás nélkül. mielőtt a nagyközönség elé tárom, örülnék ha akadnának itt jelentkezők tesztelésre.

egyelőre csak a legalapabb szinten működik, épp elég kihívás volt ezt is összehozni.

várom a hozzászólásokat, véleményeket.

stargazer

Ave

Bevallom lusta vagyok visszatekerni és megkeresni a régi ötletelést ezért megkérdezem itt és most, bár lehet, hogy már régebben is válaszoltál rá.
Mennyivel nyújt többet, ha egyáltalán nyújt mint egy "egyszerű" Skype (én ezt támogatom a stabilitása miatt) vagy MSN konferencia-hívás-beszélgetés?
Most már 2 éve játszunk Skype konferenciahívásban a csapattal a nagy szétszóródás miatt szóval ha ad valami használható plusszt a fórum akkor ráveszem őket is a regisztrációra (feleslegesen pedig én sem szeretnék beregisztrálni) .
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
stargazer
hozzászólás 2010.03.23, 22:55

Törzs-fórumozó
Csoport kép

üdv!

ha valakit érdekel, elkészült az oldalam rpgonline.hu, amiről már régebben beszéltem itt ötlet szintjén, talán még emlékszik rá valaki. lehetővé teszi hogy online lehessen konferenciabeszélgetés által szerepjátékozni, mindenféle installálás nélkül. mielőtt a nagyközönség elé tárom, örülnék ha akadnának itt jelentkezők tesztelésre.

egyelőre csak a legalapabb szinten működik, épp elég kihívás volt ezt is összehozni.

várom a hozzászólásokat, véleményeket.

stargazer
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
algi
hozzászólás 2010.03.14, 23:11

Törzs-fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2004.06.16

Véletlenül se akarok definiálni. Az tény, hogy a tulajdonság az maga valami hagyományos dolog. Tehát, ha az a kérdés, hogy van-e tulajdonságok nélkül hagyományos rpg, akkor szerintem nincs, mert az is egy hagyomány.

De nehogymár egy rpg határmezsgyére kerüljön csak azért, mert mondjuk nem tulajdonság + képzettség, hanem mondjuk pusztán képzettség rendszerrel modellezi szinte ugyanúgy az eseményeket.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Eberen_Orkodo
hozzászólás 2010.03.14, 22:29

Rendszeres fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2001.08.29

Na igen, nem definiáltam, mit értek hagyományos szerepjáték alatt...

Algi, mi már egyszer futottunk egy kört a Mi a szerepjáték? kérdésben, és arra jutottunk (ha jól emlékszem), hogy nem lehet igazán meghatározni. :-)

Szóval jómagam a hagyományos szerepjáték alatt azt értem, amikor van egy mesélő, néhány játékos, minden játékosnak (egyszerre csak) egy karaktere, és kockát használnak. Kábé. Persze nem pontos, de nem kell pontosítani! :-)

Mert ugye láttunk már olyan játékokat (a skandináv példák), amik eléggé a szerepjáték határmezsgyéjén mozogtak, és ott biztos van több olyan is, ahol nincs szükség tulajdonságokra.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
algi
hozzászólás 2010.03.13, 19:13

Törzs-fórumozó
Csoport kép

IDÉZET(Birbin @ 2010.03.13, 15:50 ) *
IDÉZET(algi @ 2010.03.13, 14:51 ) *
Én most tényleg nem kötözködni akarok, de most ellentmondasz annak, hogy kellenek benne tulajdonságoknak lennie. Ha a rendszere akármilyen lehet, akkor lehet tulajdonságoktól mentes is.

Mivel ezt én kérdeztem, nem látom hogy mondhatnék ellent egy kérdésemnek.
Azzal, hogy részletezem, hogy mit tekintek hagyományos szerepjátéknak?

Meg voltam győződve arról, hogy állítod. Úgy látszik, átváltottam write-only üzemmódba.
De akkor, hogy legyen értelme annak, amit mondtam:

Én azt nevezem hagyományos rpg-nek, ami hagyományos elemeket tartalmaz. A tulajdonságok szerepeltetése az pl. egy hagyományos elem. Tehát, ha azt mondod, hogy fantasy világban kellenek-e tulajdonságok, akkor szerintem nem. De ha az a kérdés, hogy hagyományos feelingje legyen a játéknak a játékosok számára, akkor elképzelhető, hogy szükség van rá. Tehát, ha mondjuk a célközönség a mágusozó, vampire-öző, DnD-ző játékosok, akkor nagyon gyanús lesz nekik az a játék, ami nem tulajdonság-képzettség alapú.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Birbin
hozzászólás 2010.03.13, 15:50

Törzs-fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2002.12.17

IDÉZET(algi @ 2010.03.13, 14:51 ) *
Én most tényleg nem kötözködni akarok, de most ellentmondasz annak, hogy kellenek benne tulajdonságoknak lennie. Ha a rendszere akármilyen lehet, akkor lehet tulajdonságoktól mentes is.

Mivel ezt én kérdeztem, nem látom hogy mondhatnék ellent egy kérdésemnek.
Azzal, hogy részletezem, hogy mit tekintek hagyományos szerepjátéknak?
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
algi
hozzászólás 2010.03.13, 14:51

Törzs-fórumozó
Csoport kép

IDÉZET(Birbin @ 2010.03.13, 11:55 ) *
IDÉZET(algi @ 2010.03.13, 11:31 ) *
Én ezt a mondatot nem értem. Egy rpg épp attól hagyományos, hogy hagyományos módszereket használ ha szükséges, ha nem.

Nekem attól hagyományos, hogy középkori technikai színt, van mágia, meg tündérek-orkok-törpék. Semmi falrengető világelem nincs, csak a szokásos fantasy paletta. Ettől még a rendszere akármilyen lehet.

Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
QuippeR
hozzászólás 2010.03.13, 14:51

Törzs-fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2003.12.07

Sentinel:
Mindössze arra utaltam, amit Aingus hosszabban is kifejtett. Mindig úgy határozom meg, hogy ki az erősebb, ahogy a játékszabályok mondják. Ezek a játékszabályok nagyon változatos alapokra épülhetnek. Egy erőpróba például lehet tulajdonságérték alapú (+3-as erő vs +1-es erő), skill alapú (+3 birkózás vs +1 birkózás), de akár narratív fontosság alapú (+3 fontosságú karakter vs +1 fontosságú karakter) is. Vagy mondhatom azt, hogy annak a karaktere erősebb, aki nagyobbat dob kockával, először húz ászt egy kártyapakliból, több pálinkát tud ájulás nélkül meginni a másiknál, hosszabb ropit húz a zacskóból stb.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Sentinel
hozzászólás 2010.03.13, 13:47

Érdeklődő fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2009.08.19

QuippeR:Igaz. Írhattam volna goblint és ogrét smile.gif . Csak egy példa volt a saját felvetésemre, hogy tulajdonságok nélkül mi szerint méred fel, két teljesen eltérő fizikai adottságokkal rendelkező lény erőviszonyait?
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Aingus_Og
hozzászólás 2010.03.13, 13:42

Énekmondó
Csoport kép

Regisztrált: 2002.02.16

Itt most nagyon hajlunk egy régi, körülbelül a role-play/roll-play vitához fogható értelmetlen szócséplés irányába. Ez a vita nagyon sokszor, nagyon sok helyen végbe ment már, és többnyire körülbelül annyi a konklúzió, hogy:

- A szerepjáték szabálya átmenet a (játék beli) valóság valamilyen fokú modellezése és az egyszerűen játszható szabályrendszer között, és mint ilyen, kompromisszumok vannak benne.

- A valóság modellezése lehetetlen feladat. Mindenkinek van vesszőparipája, ami az ő szívének fontos, de egy átlag játékosnak kevésbé. Van aki íjászkodik, aki lovagol, vitorlázik, stn., én személy szerint vívok. Megpróbálhatunk olyan rendszert létrehozni, ami mondjuk jól lefedi a saját szakterületünket, de hacsak nem akarunk 5000 szabályt írni, akkor meg kell elégednünk azzal, hogy a játék egységes motorja nem fog tudni mindent lefedni. Valószínűleg nem lesz olyan képzettségrendszer, ami egyformán jól modellezné a computer programozást és a régészkedést, és vagy a programozók, vagy a régészek fognak hörögni. Ennyit a "reális" szerepjátékról.

- Az, hogy ki hol áll a két végpont közt a valóság-egyszerűség tengelyen, és mekkora a tűréshatára (és ennek megfelelően mely szabályokat szereti), egyénileg változó, és éppen emiatt mindenki a neki tetszőt fogja "A Szerepjáték Etalonjának" tekinteni, ami pont eltalálta az arányokat. Namost egyéni ízlésekről vitatkozni nem célravezető.

- Mivel a játék egy modell (részben), a modellek pedig definíciókat használnak az elemeik leírására, így a játékban is lesz definíció. Ezért teljesen fölösleges olyan dolgokkal érvelni, hogy egy 60 kilós, 5-ös harc képzettségű meg egy 100 kilós 5-ös harc képzettségű közül a tapasztalat szerint ki a veszélyesebb. Persze, ha az 5-ös harc képzettséget úgy definiálom, hogy ahhoz még hozzájön az erő, akkor mást kapok, mint ha úgy definiálnám, hogy ez valami összevont harci potenciál, és a 60 kilós harcos teszem azt annyival ügyesebb (és/vagy: régebb óta tanul, jobb fegyvere van stb), ami kompenzálja a 100 kilós erőfölényét. A játéktechnikai értékek tehát definícó szerűek, és el kell fogadni, hogy adott esetben egy rendszerben mindent belegyúrnak egyetlen számba.

- Mivel a játék egy szabály, a szabályok pedig bizonyos mértékben eltérnek a valóságtól, ezért el kell fogadnunk azt is, hogy a egy rendszer az agilitást meg a szem-kéz koordinációt összevontan kezeli. Persze tudjuk, hogy elképzelhető olyan ember a valóságban, akinél ez nincs így. Egyes játékok odáig vetemednek, hogy az erőt, a kitartást, az agilitást, a szem-kéz koordinációt meg még ki tudja mi mindent belenyomnak egy Test nevű képességbe. Az ilyen játékban aki erős, az egyben ügyes is, és kitartó is, pedig a valóságban léteznek gyenge de ügyes emberek, meg beteg, de erős, vagy éppen rövidlátó, de gyorsan futó emberek. Ha nem kérdezzük meg, hogy Catan című játékban miért pont 3 érc és 2 búza a város kifejlesztése nevű cselekvés, akkor nem érdemes megkérdezni, hogy ez adott rpg-ben miért van ez így. Legfeljebb ha nem tetszik, akkor nem játszunk vele.

Szerintem egy ilyen versenynek nem az a célja, hogy előre belekössünk valamibe, hogy az nem jó, és különösen nem célja, hogy létrehozzuk a régi jó, bevált dolgokat újra. Szerintem itt az a cél, hogy nyitott elmével, pozitív hozzáállással, az "érdekes, ilyet még nem láttam, de kíváncsi vagyok, mi lesz belőle" mentalitással közeledjünk egymáshoz.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
QuippeR
hozzászólás 2010.03.13, 12:59

Törzs-fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2003.12.07

Sentinel: Nem érdemes idekeverni a valóságot, játékokról beszélünk.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Sentinel
hozzászólás 2010.03.13, 12:40

Érdeklődő fórumozó
Csoport kép

Birbin:Valóban be szokták sorolni, de ez esettben(célzás közben) nem végzel ténylegesen olyan mozgást, amihez agilisnek kell lenni. Az ügyesség inkább lefedi az akrobatikát, kitérést stb. Az ilyen szintű boncolgatása a tulajdonságoknak viszont bonyolítja a rendszert. [indent][/indent]Visszakanyarodva az eredeti kérdéshez, szerintem szükség van a tulajdonságokra. Sok olyan szitú van amit csupán képzettségpróbákkal nem lehet lemodellezni. Tulajdonságok nélkül mi a képzettségek alapja? Mondjuk egy: közelharc 3 az mindenkinél ugyanúgy dobandó, módosítók nélkül. Hidd el nem volt mindegy edzéseken, hogy egy 60kg-os ember rúgott oldalba vagy egy 100kg-os.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Birbin
hozzászólás 2010.03.13, 11:55

Törzs-fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2002.12.17

IDÉZET(algi @ 2010.03.13, 11:31 ) *
Én ezt a mondatot nem értem. Egy rpg épp attól hagyományos, hogy hagyományos módszereket használ ha szükséges, ha nem.

Nekem attól hagyományos, hogy középkori technikai színt, van mágia, meg tündérek-orkok-törpék. Semmi falrengető világelem nincs, csak a szokásos fantasy paletta. Ettől még a rendszere akármilyen lehet.

Sentinel:
Szerintem a kéz/szem koordináció képességét be szokták sorolni az ügyességhez. smile.gif
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz
Sentinel
hozzászólás 2010.03.13, 11:40

Érdeklődő fórumozó
Csoport kép

"Például egy íjjal való lövéshez mennyire kell erő, ügyesség, koncentráció, érzékelés? " A legtöbb szerepjátékban, tévesen ügyesség alapú a dolog, pedig az kell hozzá a legkevésbé. Erő kell az íj felhúzásához(tapasztalatból mondom, egyes fajtákhoz nem is kevés), aztán meg kéz/szem koordináció a célzáshoz. Szerintem.
Oldal tetejére

+Idéz+Válasz

39 Oldal V   1 2 3 > » 
[VÁLASZ][ÚJ TÉMA]
1 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (1 vendég és 0 rejtett felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2010.09.02, 23:04
[AntiSpam]

Copyright 1997-2009., RPG.HU - Minden jog fenntartva.
Impresszum
[CENTER.HU Hosting]