GothPunk
2003.01.02, 17:23
Fritz: Felvetésedet az új játékosok felbecsüléséről és bevezetéséről beilleszthetjük a 2. témába?
GP :KV:
Szeretném megjegyezni, hogy a téma felvetésével maximálisan egyetértek. Nagy szükség volna ilyen -a szerepjátékosok közösségét felpezsdítő- eseményekre.
Fritzel részben egyetértek, de egy kicsit máshogy fogalmaznák: rendszerekről valóban nem érdemes részletesen beszélni, de stílusokról annál inkább. Én önmagam mint fantasy mesélőt definiálom, de már sokszor előfordult hogy szerettem volna valamilyen más stílust belekeverni a meséimbe (pl.: horror), nos nem sikerült... Talán nem vagyok egyedül ezzel a problémával.
Tehát az a felvetésem, hogy legyen egy kategória a rendszerek helyett a stílusok számára ahol az adott hangulatról, felmerülő problémákról esik szó.
Tisztelettel
igen, beilleszthető a 2. pontba.
Daerillel egyet értek, ez is kellhet.
HocusPoth
2003.01.06, 15:10
Haloo!
Zseniális ötlet,én is benne lennék egy ilyenben!
Van-e már olyanról már szó, hogy mikor lenne és hol?
HocusPoth,Maooi híve
Shadowhawk
2003.01.06, 15:33
Új témák:
nem-szabálykövető mesélés
dinamikus mesélés
rögtönzés
Lehetne nyitni nekik egy új témacsoportot mesélési technikák címmel.
GothPunk
2003.01.06, 16:47
Shadowhawk: Engedelmeddel én ezeket a témákat csak később, "haladó" társaságban vetném fel, bár az improvizáció kétségtelenül fontos téma, ami szerintem meg is kapja a neki járó figyelmet az általam alant ismertetett 1. és 2. témacsokorban. Az alapokról szerintem mindenképpen az elején kell szót ejteni, és amiket Te is megemlítesz (én folytatnám a listát a következővel: kocka/szabály/mesélő nélküli játék, az álom és szimbólumok használata a játékban (bár ez utóbbi lehet, hogy az elején már említésre kerülhet), a párhuzamos mesélés és hasonlók...
Shadowhawk
2003.01.06, 20:00
GothPunk:
Meggyőztél.
Akkor válasszuk külön a "kezdőknek" és a "haladóknak" szóló részeket.
sziasztok,
nos, most hogy már van egy csomó téma, én javasolnám, hogy lassan inkább a helyszínt és időpontot vitassuk meg :-)))) A többin már ráérünk beszélgetni egy első alkalom, pofavizit, beszélgetés után. :-)))
Én javasolnék egy hétvégi, lehetőleg szombati délelőttöt kezdésnek (így szinte bármeddig eltarthat a dolog), és helyszínnek Bp-t, de azon belül hol, azt mondják meg a pestiek, én vidéki vagyok, jobban ismeritek :-)))))
Fritz
Sziasztok!
Nem rossz az ötlet. Azonban most én megfordítanám a dolgot, mert hasznos lehetne visszafelé is. Itt-ott szerepjátékos talákozókon hallgathatunk előadásokat nem szerepjátékos egyénektől a szerepjátékot érintő témákban (fegyverbemutató, lovagrendek története, barlangok geológiája, mesekutatás, boszorkányok, stb.)
Jó lenne összeszedni, az ilyen előadókat egy adatbázisba, hogy aki talákozószervezésre adja a fejét, az segítséget kaphasson. Ez is a mesélő/játékos képzés egy lehetősége.
Így a szinvonalas előadások nem feltétlenül korlátozódnának Pestre.
Sziasztok!
Jó napot mindenkinek!
A Sirály által írtakat oda fejleszteném tovább, hogy lesz egy rpg.hu II. országos tali 41 nap múlva, ha mást nem is, azt meg lehetne beszélni, hogy mikor és hol, meg egy keveset arról is lehetne, hogy melyik témacsokrot ölelje fel az első ilyenirányú összejövetel. Így a "pofavizit" is megvolna, meg lehetne beszélni a tervekről ezzel kapcsolatban...hozzászólás?(egy már mesélő, de ott lelkesen hallgatóközönség emberke)

[Javítva: 2003.01.19 írta: pyre]
GothPunk
2003.01.20, 14:51
pyre: Szia! Szerintem én a rpg.hu találkozón inkább irdatlan vagyonokat verek el a leárazott könyvek között (

: - legalábbis remélem), illetve inkább részt vennék a programokon. Mesélésről beszélgetni ráérünk máskor is - legalább gyakrabban találkozunk ezekkel a szerepjáték iránt érdeklődő, felettébb érdekes és szimpatikus egyénekkel.
Erre javaslatokat - és igényeket - továbbra is várok. Mondjuk CD-FŰ? Az már csak amolyan hagyományos szerepjáték-hely nekem. Szombat az okés, csak ne ez a hétvége legyen. Esetleg három hét múlva?
Maradok tisztelettel Gothpunk :KV:
Magam is afféle kezdő mesélő lennék, és nagyon hálás lennék, ha megjelenhetnék egy ilyen beszélgetésen, ha csak szerény hallgatóként is, mert érdekelnek a tapasztaltabbak diskurálásai. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg új dolgot tanulhatnék, aminek tényleg egyre jobban szükségét is érzem. Gyakran vannak felmerülő kérdéseim, pl azzal kapcsolatban, hogy szerintetek megvalósítható-e egy kaland úgy, hogy az alapokat (de tényleg csak az alapokat, a rendszert) építem a már előre megírtakra, s a többit (helyek, események) ami fontos lehet, én közlöm a játékosokkal még a kaland kezdete előtt. Folytatható-e ez akár évekig?
aztán:
Mit kezdjek a kezelhetetlen játékosokkal? Na jó, nem kezelhetetlenek, hiszen néha fantasztikus minta partyk is tudnak lenni, és ha nem bírnak magukkal, akkor is inkább közlik, és halasztjuk a játékot, vagy megvárjuk, amíg lehiggadnak. Mi az, amivel folyamatos figyelemre tudom ösztönözni őket? Persze ismerem a régi nagy igazságokat, na de mégis. És mivel bírjam rá őket, hogy a realitásérzékuk megmaradjon? Pl Fp-k visszanyerésénél...stb? Nem lophatom el mindig a lovukat, ha elfelejtik az istállóba vinni. És arra hogyan vehetem rá őket, hogy tényleg a karakterüknek megfelelően viselkedjenek? (van pl egy csaj, aki azt mondta, hogy ő női bárd akar lenni, mert nagyon szép akar lenni. továbbá azt hitte, hogy a dallamvarázslatok 2 másodpercnek megfelelő idő alatt hatnak. mondanom sem kell, hogy azóta is csak akkor énekel, ha fel akar töltődni manaponttal. ja! és kijelentette hogy neki egy elf feliratú pánt van a homlokán. (ő is elf) ez volt a hab a tortán)
Én vagyok nagyon béna? Hol a probléma? Ezek nagyon primitív kérdések?
Kérlek valaki orvosolja a problémáimat, sürgős segítségre lenne szükségem!
Helyek, esemenyek, legendak: szvsz ezeket jobb a meseles kozben a jatekosok tudomasara hozni.
Tobbfele modszert szoktam hasznalni:
- Narrator modon bemondom, mintha egy film lenne es a jatekosok a filmet neznek. Foleg olyan informaciokat, amiket a karakterek ha tenyleg ott elnenek akkor tudnanak maguktol.
- A legizgisebb az ha a helybeliektol kell megtudniuk mindent. Ezzel ugyanakkor ra vannak kenyszeritve a szerepjatekra.
Ami ebben nagyon jo hogy a Nem Jatekos Karakterek nyilvan a sajat maguk szemszogebol fognak meselni a helyszinekrol, esemenyekrol, nem pedig azok valojaban vannak.
Mondjuk a hibbant pasztor azt fogja allitani hogy egy sarkany tamadta meg, ekkora szarnya meg akkor foga volt, hat meg ahogy a juhokat elragadta...
(Pedig valojaban csak farkasok voltak, ezt ugye nem kell a jatekosok orrara kotni)
- Lehet ugyebar konyvtarba menni, megkeresni a falu legoregebb emberet es megkerdezni, lefizetni a kocsmarost. Ebben az a szep hogy szerepet is kell jatszani, meg olyan kepzettsegekre is szukseg van amiket az egyszeri jatekosok haszontalannak itelnek meg.
Ugye ugye, nemcsak a fejvadasz a jo karakter hanem a konyvmoly pap is.
Jatekosok es realitaserzek: sajnos elofordul.
Kemenynek kell lenni, veres kezunek es koszivunek.
Szvsz a problema gyokere az hogy a szabalyrendszerben hibak vannak, es a jatekosok ezt kihasznaljak. A legegyszerubb modszer a problema lekuzdesere hogy a hibas szabalyokat semmisse kell nyilvanitani: a meselo szava isten szava!
Masreszt amilyenek ok a vilaggal a vilag is olyan veluk.
Ha a jatekosok nem jatszanak szerepet sajnos az nagyreszt a meselo bune, egyreszt hogy nem tanitotta meg ra oket, masreszt pedig mert hagyja nekik.
Olyan kalandokat kell meselni ahol nincs nagyon harc, varazsolgatni sem kell/szabad, nem kell lopni, nem kell hatbaszurni, viszont van valami problema es meg kell oldani.
Foleg a Nem Jatekos Karakterekkel valo kommunikacion keresztul.
Ha a jatekosok nagyon nem veszik a lapot, akkor meg kell veluk beszelni a dolgot: most azert lett elf mert tetszettek neki az elf kepzettsegek/fojellemzok, vagy mert tenyleg elf akart-e lenni.
Ha tenyleg elf akart lenni, akkor tessek fuvet ragcsalni, zold ruhaban jarni, erdoben lakni, lenezni az embereket, stb.
Ha meg csak a fojellemzok tetszettek, akkor surgosen uj karaktert csinalni.
Arpad: szerintem ennyire nem egyszeru a problema megoldasa :-))) UGyanis teny, hogy a meselo szava szamit, de nem csak a meselonek kell jol ereznie magat, hanem a jatekosoknak is. De ez nem erre a forumra valo, ugyhogy ne menjunk bele.
Gothpunk: A CD fu nekem megfelel (ugye ez van nem messze az Egyetem tertol? Mert akkor tudom hol van :-)))) Es a harom het mar csak azert is szimpatikus, mert addigra vege a vizsgaidoszaknak, meloban is lezajlik mindenfele ev eleji dolog, tehat ra fogok tudni erni.
Tobbiek? Ti hogy vagytok vele?
Fritz
GothPunk
2003.01.22, 13:06
Su2Fe2 (hát ez miféle nick

?) A szerepjátékot akkor játszátok jól, ha mindenki jól érzi magát. Elvégre ettől játék, és ezért játszunk azokkal, akik hasonló képpen gondolkodnak róla, hasonló keretek között érzik jól magukat. Ha mindezt továbbgondolod, szerintem választ kapsz a kérdéseid egy részére...
Arpad: Fogadó? Zöld ruhás elf? Lefizethető kocsmáros? És hol marad a fantázia? Bocs, nem akartam gonosz lenni, de annyira ide kívánkozott...
Inkább akkor azt írjátok, hogy jó-e a CD-FŰ: azaz pestiek vagytok-e? Ferencziek tere és Kálvin tér között van a hely, és délutántól késő estig úgy tudom minden nap nyitva van.
Üdv: Gothpunk :KV:
Hoi!
Kedves Su2Fe4!
Nos! Elsőként szeretném elmondani neked, hogy ne aggódj egyáltalán. Minden kezdő Km beleesik valamilyen tipikus hibába. Ez majd elmúlik, ahogy komolyodik a tudásod. Embereket kezelni nagyon nehéz!
Ha például jön ez a nő (ez a bárd vagy mi) probálj olyan helyzeteket teremteni számára amiből nehezen mászik ki. És ezekbe a helyzetekbe a külseje vagy a viselkedése miatt kerüljön! Több helyzetet alakítsál ki neki mert valószínű, hogy ez egy több részes lecke lesz. (mondjuk én nagyon nehezen tudok elképzelni egy bárdot zene nélkül)
A másik: Igen! Lopd el a lovukat mindíg amikor kinn hagyják és akkor egy idő után majd megtanulják, hogy nem kell kinthagyni. Ugyan ezt eljátszani az élelemmel tistálkodásnál(bárd-elf koszosan?) stb. Csak vigyázz nehogy túlzásba vidd mert még roszúl fognak megítélni.
Ezeket szépen lassan adagold nekik ne zúdítsd a nyakukba!
A harmadik: A helyszineket mindíg úgy kell elmesélni a játékosoknak, hogy azt higyjék, hogy ott vannak.
Az úgy tarthatatlan, hogy:
KM: -ma 12 helyszinünk lesz a játék során! Az első: zöldellő fák....
És akkor valamikor a játék során ezt mondod
Km: -vegyétek elő a 6. helyszínt! Emlékeztek még rá?
Jk: -az a zöldellő fa volt vagy a sírkamra?
Szerintem ez így nem működik hosszú távon! Nem életszerű!
Sok szerencsét a meséléshez.
Üdv Mindenkinek...
Először is köszönöm a válaszokat, már most nagyon sokat segítettek, és van is egy pár konkrét ötletem, hogyan tudnám őket hasznosítani.
Mike: persze én sem így gondoltam, ez a helyszínes dolog.durva volt. A helyszíneket mindig olyan sorrendben kell elővenni,ahogy odakerülnek, és minél életszerűbben leírni. Ezzel talán eddig nem is volt problémám. Arról nem is beszélve -más témához is kapcsolódva- hogy improvizálni is tudni kell. Kidolgozhatsz helyszíneket akármilyen részletesen, de lehet hogy lesz ahova eljutnak, valahova pedig nem. Ugyanez vonatkohat JK-ra is.
A játék persze hogy fantasy-ról szól, de egy kis realitásérzék akkor is kell. A közönséges szereplők (mint a lefizethető kocsmáros például

) elengedhetetlen részei a dolognak, nem?
Mind1, eltérünk az eredeti témáról. Szóval egyre inkább csak azt tudom mondani, hogy szívesen ellátogatnék egy ilyen beszélgetésre. Sajnos nem sok igazán tapasztalt szerepjátékos ismerősöm van, ezért érdekelne. Talán egy barátnőmet is el tudom hozni magammal.
(a Su2Fe4-nek elég hosszú története van, de ha érdekel akkor majd elmesélem.)
Elírtam. Szóval a helyszínes dolog tényleg elég durván hangzott.
Otlet: mi lenne ha osszegyujtenenk az otleteket valahol amikot itt leirtunk, kitalaltunk, valamilyen irott formaban?
Szerintem a meseles - ha az illetonek van megfelelo adag fantaziaja - akkor tanulhato.
A gond az hogy igazan sehol sincsenek ezek a dolgok leirva.
Mondjuk mit csinaljon az ember ha a Jatekos Karakter csak annyibol elf hogy ELF feliratu fejpantja van.
Pedig ez egy tipus problema.
Aztan a tobbi dolog: mit csinaljon a meselo hogy a jatekosok elvezzek a jatekot, hogy ne szaladjon el veluk a lo, hogyan kell a kalandot osszerakni, hogyan kell helyszint lemeselni, stb.
Mondjuk GothPunk kiad egy konyvet, aminek az indexet mar kozolte is...
(megjegyzes: persze amit irtam zold ruhas elf az elegge sablonos, de ha a jatekosok idaig sem jutottak el, akkor...)
GothPunk
2003.01.22, 16:54
Fúha, köszönöm a megtiszteltetést, de könyvet egyelőre nem akarok írni ebben a témában, az egy kicsit túlzott önbizalomra vallana...
No? Akkor CD-FŰ jó mindenkinek? Mondjuk egyezzünk meg abban, hogy február második hetében... Az még soká van, és lehet addig gyülekezni...
Addig is jó játékot!
Üdvözletem mindenkinek!
GothPunk wrote:
IDÉZET
Fúha, köszönöm a megtiszteltetést, de könyvet egyelőre nem akarok írni ebben a témában, az egy kicsit túlzott önbizalomra vallana... :aboci:
No? Akkor CD-FŰ jó mindenkinek? Mondjuk egyezzünk meg abban, hogy február második hetében... Az még soká van, és lehet addig gyülekezni...
Addig is jó játékot!
1st:GothPunk mester és kedves mindenki, nem kell könyvet írni belőle, de egy ötletbörze jelleggel ami U2U is körbejárhat mondjuk egy-egy megszervezett találkozótól egy-egy megszervezett talákozóig, nos az szerintem életképes..akinél lecsapódik a heti termés - ezt az egyet el kell vállalni valakinek - nos az beteszi ide és megvitatjuk, vagy továbbfejlesztjük egy találkozóra, hm? És az ötleteket, témákat már egyszer renszereztük, de lehetne "problémaötlet" is...kezdhetnénk szegény lovakkal...
2nd:GothPunk mester jómagam a Kies Keleti Végekről, mely negyedezer kilóméterre leledzik Budapesttől nem tudom mit jelent a CD-FŰ, bár biztosan nem ördöngösség...ha időm engedi elmegyek, mert érdekel és fontosnak tartom...de nem nekem kell kijelölni az időpontot hiszen egy embernek könnyebb igazodni a sokhoz mint vice versa...

[Javítva: 2003.01.23 írta: pyre]
Pyre, ezt a levlistát remek ötletnek tartom. Ha gondoljátok, én elvállalom a végső közlő szerepét.
Segítek!
Úgy is közvetlen kapcsolatban vagyunk Su2vel...
GothPunk
2003.01.23, 16:30
Akkor kérjük meg BePe-t egy levlista felállítására. Mindenkinek van gondolom e-mailje!
Megkeresem majd BePét, aztán hátha rábólint (mármint az ötletre, nem a billentyűzetre

).
Kicsit egyszerűbb, mint a U2U.
Gondoltam összeírom forrásaimat, ahol az elmúlt évek során összeszedtem - a mindennapi tapasztalatokon kívüli - "ismereteimet" a témában:
1. Bíborhold/Holdtölte
2. Rúna
3. Dragon (magyarul)
4. Dragon (angolul) - ezen belül is Dungeoncraft, ami a lap honlapján archívumban fent van, és fantasy mesékhez - is - elsőrangú!
5. www.roleplayingtips.com
6. wizards honlap, DM aloldal mindenféle hasznossággal
7. idestova öt és fél szemeszter pszichológia szakon
+sokat kell olvasni (mindent), mozizni (szintén), zenét hallgatni (szintúgy), és persze kell jó sok önismeret, meg emberismeret.
Ja, angolul tudók előnyben!
GP
:KV:
+sokat kell olvasni (mindent), mozizni (szintén), zenét hallgatni (szintúgy), és persze kell jó sok önismeret, meg emberismeret :halott:
Ja, angolul tudók előnyben!
Ezell akkor meg is volnánk...
...úgy ahogy eheh
[Javítva: 2003.01.23 írta: Ochak]
GothPunk
2003.01.24, 11:56
Akkor egyenes út vezet a zen mesélés szent céljáig...
GP
Ui: Elfelejtettem írni, hogy humorérzék!
Hoi!
Nos, az ötlet nagyon csodálatos! Engem is értesítsetek, ha van valami. Szivsen venném.
Idestova 5 éve mesélek és szeretném más emberekkel is megosztani a tapasztalataimat vagy fordítva!
Üdv Mindenkinek...
angoltudás...hehhh.... abban van valami, na mind1, egy bizonyos szintig nem okozhat problémát.
Na mind1, most egy hétig nem leszünk Ochakkal, mert sítáborban leszünk, és ott várnak csak esténként az igazán jó MAGUS partik!

Írtam jó kis kalandot....vagyis nem biztos hogy jót, de azt majd őt eldöntik. :Ordog:
Szóval mire visszajövünk, remélem meglesz már a levlista sorrendje.
Addig is sok-sok jókívánság.
Majd mi eldöntjük!........... :Ordog:
Azt is hogy haza hozunk-e :Ordog: :flame:
Ochak, legközelebb ha OFF-olsz, akkor azt pls jelezd. Kösz.
Üdv. Gondoltam belesek. Akit érdekel volt egy elég érdekes fórum a "Csapat és a Kaland" cimszó alatt, még botor ifjukorom csírája, mikor mesélni próbáltam olyan embereknek, akik nem érdemelték meg. De elég érdekes fórum volt, amíg nem jött Sics, és nem mondta meg az űberfrankót :gonoszlol:
http://www.rpg.hu/forum/viewthread.php?tid=1939
a címe
Mike: Nem te játszottál vmelyik Pajkos Pónin Earthdawnt elf íjásszal? :?:
üdv
SaDE
Hoi!
Sade: Én még életemben nem játszottam Earthdawnt!
"pajkos póni"??????????????????????????
Na mindegy!
Üdv Mindenkinek...
Angel_of_Mercy
2003.01.27, 17:34
Üdvözlet
Végre egy értelmes ötlet!Nagyon szeretnék segíteni azoknak a szerepjátékosoknak, akik nem eléggé biztosak abban, hogy jól mesélnek. Szóval ez a levéllista engem is nagyon érdekelne. Én 8 éve játszom szerepjátékot... pontosabban 8 éve mesélek, játszani nem játszok. Szóval akinek bármilyen kérdése lenne bármivel kapcsolatban, nyugodt szívvel írjon. Aztán nem biztos, hogy értek a problémájához, mert kizárólag magus-t és ars magicát ismerek.
üödv.
Mike: huh, akkor nem te vagy, akire először gondoltam. (hála a jóégnek

) A Pajkos Póni az LH (local heroes, sőnherc zóltán bme kolesz klubja) szervezeseben letrejott párévi rendszerességgel zajló változó minőségű szerepjatekos talalkozó/verseny.
(Ja, meg egy fogadó Bríben
üdv
sade
IDÉZET
Üdvözlet
Végre egy értelmes ötlet!Nagyon szeretnék segíteni azoknak a szerepjátékosoknak, akik nem eléggé biztosak abban, hogy jól mesélnek. Szóval ez a levéllista engem is nagyon érdekelne. Én 8 éve játszom szerepjátékot... pontosabban 8 éve mesélek, játszani nem játszok. Szóval akinek bármilyen kérdése lenne bármivel kapcsolatban, nyugodt szívvel írjon. Aztán nem biztos, hogy értek a problémájához, mert kizárólag magus-t és ars magicát ismerek.
Egy messzemenően üdvözölt és megköszönt felajánlás részedről, tisztelt Angel_of_Mercy, ha összeáll ez a lista, úgy leszünk mint a vadnyugaton, körözünk téged, rendben?
Mert ha jól emlékszem GothPunk mester kissé lejjeb írt egy csoportosítást, ebbe a témakötcsoportba kellene írni egyelőre, kedves mindenki, aki szándékozik, és mintha egy bájos höly azt vetette volna monitorra, hogy vállal egy bizonyos szerepet ezzel kapcsolatban, azaz a gépezet beindult...Jah és Angel, sok kérdés rendszerfüggetlen, mesélő probléma, tehát tudsz segíteni...
GothPunk mester merre vagy? Meg kellene ezt beszélnünk akár itt, akár a titkos U2U frekvencián...
IDÉZET
IDÉZET
Üdvözlet
Egy messzemenően üdvözölt és megköszönt felajánlás részedről, tisztelt Angel_of_Mercy, ha összeáll ez a lista, úgy teszünk mint a vadnyugaton, körözünk téged, rendben?
Mert ha jól emlékszem GothPunk mester kissé lejjeb írt egy csoportosítást, ebbe a témakötcsoportba kellene írni egyelőre, kedves mindenki, aki szándékozik, és mintha egy bájos höly azt vetette volna monitorra, hogy vállal egy bizonyos szerepet ezzel kapcsolatban, azaz a gépezet beindult...Jah és Angel, sok kérdés rendszerfüggetlen, mesélői probléma, tehát tudsz segíteni...
GothPunk mester merre vagy? Meg kellene ezt beszélnünk akár itt, akár a titkos U2U frekvencián...
GothPunk
2003.01.28, 10:22
Itt vagyok, pyre mester!
Mit kellene megbeszélni? Titkos u2u frekvencica helyett javaslom a mailt: gothpunk@freemail.hu (ez az adatlapomon is szerepel). Vagy itt, bár az e-mail rögtön célba talál, én viszont ritkán találok el ide... az igát kell húzni ugyanis nagyrészt...
Üdv, Angel of Mercy! Üdv Sade! Üdv mindenkinek. Imádom, ha sikerül szerény kis témafelvetésemnek emberek érdeklődését felébresztgetni...
Ahoj! GP :KV:
Hoi!
Sade! Még jó! Nekem nincs mostanában akkora szerencsém, hogy játékhoz jussak
Üdv Mindenkinek...
Mike: udv, és bocs, hogy kevertelek

Az en kedvenc vilagom az Earthdawn, eleg regota hajkuraszok meselot, de nincs

Ennek folyomanyakeppen jatek sem volt.. (de most, hogy megtalaltam ezt a GothPunk nevu csirkefogót, aki mesel (igaz, nem EDt, de ami kesik, nem mulik), nem is engedem, es sokaig szeretnenk jatszani
Hogy valami tema is legyen erdemben: ha lesz a forumnak kulon oldala, akkor ahhoz felajanlanam a Dragon Magazinokban levo "tipp and tricks" reszeket, marha valakinek igenye lesz ra, es lesz eleg hely felpakolni
üdv
sade
GothPunk
2003.01.31, 16:34
Külön figyelmet szentelhetünk irodalom szempontjából a különböző mesélőknek készített könyvek között. Na akkor aki ebben a mondatban csak egy hibát talál, az vendégem egy sörre

! Utalok itt olyan klasszikusra, mint például a Campaign Sourcebook and Catacomb's Guide - ADnD2-höz, vagy a Storytellers' Handbook-ok különböző variánsai a World of Darkness játékokhoz. Ez utóbbiak közé tartozik a Book of Mirrors, ami kezdetektől a végig végigkísér egy Mage krónikát, rávilágítva problémákra, lehetőségekre.
Számos - igencsak hasznos - ötletet találhatunk a DMG-ben is (DnD3e) a harc felgyorsításának lehetőségeitől a játszható kaland-struktúrán át a karakterek fejlődését végigtárgyalandó. A magyar fordítást még nem láttam, de az angol változat kimerítő és érdekes.
Jó mesélést mindenkinek!
Ui: Holnap indul az Orient Express! :Ordog:
[Javítva: 2003.01.31 írta: GothPunk]
Akkor most felteszek egy lényegretörő kérdést: Hol tart most ez a levlistás ügy?
GothPunk
2003.02.04, 09:47
Lényegretörő válasz: BePe azt jelezte vissza, hogy megnézi a fórumot, és ha érdemesnek tartja rá, megcsinálja hozzá a levlistát. Tessék írni a kéréseket, hogy szeretnék, és akkor talán több esélyünk van!
Hoi!
Hozzáteszem, hogy a Rúna magazin (amikor már a végét járta, akkor) kiadott egy pár cikket ami hasznos lehet egy mesélőnek! Konkrét évfoly/szám -ot nem tudok írni, de ha akarjátok utánnanézek...
Üdv...
silverblade
2003.02.06, 06:47
Sziasztok! Az után érdeklődnék hogy van-e valakinek D&D világ leírása magyarul az Elfeledtt Birodalmak-hoz! ha létezik ilyen valakinek szívesen venném ha elküldené! Köszi!
Minden jót nektek!
És Helm óvja utatokat!
Hé Mike_ ezért irtó hálásak lennénk! (megjegyzem nemrég volt egy kis kalandom a rúnával, de nem ide tartozik)

Szoval igen! Kérdések? Az a helyzet hogy én nem mesélő vagyok, csak játékos, de érdekel ez az oldal is, viszont még annyira nem tudok rolla semmit, hogy kérdezni se tudok!

Viszont szivesen részt vennék valamiféle találkozón amin erről van szó! :KV: Ki kéne jelölni valami időpontot valahol amikor találkozni tudnánk, de addigra megpróbálok utána nézni hogy mi is érdekelne konkrétan és mi az ami teljesen sötét!

Remélem azért nem okozok túl nagy problémát a tudatlanságommal! (valamikor el kell kezdeni)
Előre is köszönettel: Ochak
(tudom hogy hülye vagyok, de tök jók ezek a jelek)
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tatalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez:
Kattints ide!.